Copy
Verbannen albums, Velvet Underground, Levon Helm, Edgar Degas, Kunta Kinte, NRJ, Chick Corea
Webversie

Omcirkeld #17

Als de nieuwsbrief uitblijft ligt de gedachte voor de hand dat er niet wordt geschreven. De werkelijkheid is - zoals zo vaak - anders. Hoe minder nieuwsbrieven er worden verstuurd, hoe meer er in de draaicirkel wordt gedraaid, gewogen en beschreven. Om de donkere tijden met opgeheven hoofd aan te kunnen gaan, wat gedachten over de mooiste van alle kunsten, muziek.

Verbannen

Verbannen

In mijn platenkast heb ik lang een strikte scheiding gemaakt tussen voor en na. Het kleine stapeltje albums van het voor-tijdperk verhuisden naar een aparte, onopvallende plek.
Lees

Velvet Underground

Velvet Underground

We luisterden naar de Pixies, Sonic Youth, Trouble Funk maar vooral naar Live van Velvet Underground. Soms overstuurd, er mist van alles hoog en laag, maar toch zijn er maar weinig livealbums die zo bedwelmend goed klinken.
Lees

Levon Helm

Levon Helm

In 2011 maakte ik een reis die van New York naar Boston leidde, met tussenstops in Seneca Falls, Buffalo, Niagara Falls, Philadelphia en een week in Woodstock. Ergens had ik gelezen dat Levon Helm daar huisconcerten gaf, en dat dit een geweldige ervaring was.
Lees

Edgar Degas

Edgar Degas

In een bespreking van de catalogus bij een expositie van de schilder Edgar Degas las ik twee zinnen die me akelig bekend voorkwamen.
Lees

Kunta Kinte

Kunta Kinte

In Lovers Rock, de tweede film van Steve McQueens’ mooie, aangrijpende Small Axe-serie wordt er een feest gegeven waar een primitief sound system draait.
Lees

NRJ

NRJ

Radio is tegenwoordig steeds moeilijker te beluisteren. Programma’s gepresenteerd met een holle stem die zinnen dwars door de muziek heen laat galmen. Grappen makend waarbij lachen niet eenvoudig is.
Lees

Chick Corea

Chick Corea

Ik geloof niet in toeval, behalve dat sommige gelijktijdige gebeurtenissen geheel toevallig zijn. Bij een van mijn omzwervingen op Discogs kocht ik No Mystery van Return to Forever. Er waren twee aanleidingen.
Lees

Elders

  • Chet Baker-biograaf Jeroen de Valk schreef in Jazzflits (pagina 8 tot 11) over de trompet als martelwerktuig
Website
© 2021 Bruothron, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp