Copy
Beatles vs Stones, Space is the Place, top 3 John Hiatt, Alexandria Ocasio-Cortez
View this email in your browser

Omcirkeld #15

Meer dan een jaar geleden is het dat ik een Omcirkeld verstuurde. Staat me fraai. Toch hield muziek me ook het afgelopen jaar bezig.

Beatles & Stones

De vraag was Beatles of Stones? Mij is deze maar zelden gesteld. Het antwoord zou Beatles zijn, dat was de eerste band waar ik een lp van kocht. Van de Beatles haalde ik veel in huis, van de Stones - veel later - maar twee albums.
Lees

Space is the Place

2019, 50 jaar na de maanlanding. Reden voor de Volkskrant om Olaf Tempelman de invloed van de verovering van de ruimte te laten belichten. Hij noemt King Crimson, Van Der Graaf Generator en de hoezen van Yes. Natuurlijk Bowie, Pink Floyd, The Moody Blues, Hawkwind, zelfs de Doors.
Lees

John Hiatt

Bij het lezen van het verzoek van Platenblad om een top 3 van albums van John Hiatt samen te stellen, vlogen het onafscheidelijke paar Slug Line / Two Bit Monsters en daarna Riding With The King meteen door mijn hoofd. Zo klaar, de snelste samenstelling van een toplijstje ooit.
Lees

War

Bij DWDD ging het in februari over Alexandria Ocasio-Cortez. Na het tonen van een filmpje waarin het spraakmakende congreslid danst op het funky War, schreef Amerika-kenner Eelco Bosch van Rosenthal het nummer doodleuk toe aan Bruce Springsteen. Matthijs van Nieuwkerk corrigeerde hem niet. Dan moet ik het maar doen.
Lees

Elders

© 2019 Bruothron, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp