Copy
Nieuwsbrief Ballonfiësta Barneveld, juli 2016
Bekijk in uw browser

Primeur:  grootste special shape van Europa!

Ballonfiësta Barneveld heeft deze editie dé primeur: een gigantische motorballon van maar liefst 46 meter breed bij 37 meter hoog. Het is de grootste special shape ballon van Europa en de grootste motorballon ter wereld. De ballon is sinds kort in handen van het Nederlandse ballonteam Flying Balloon Compagnie. De motor ging afgelopen juni heel toepasselijk voor het eerst de lucht in tijdens de TT in Assen. Ballonfiësta Barneveld is het eerste evenement waar deze reus van dichtbij te bewonderen zal zijn. Kom naar de Koewei, want deze special shape is er één die je met eigen ogen gezien moet hebben. 

Benegas tekent bij als subhoofdsponsor

Benegas, gevestigd in Putten, is al enkele jaren subhoofdsponsor van Ballonfiësta Barneveld. Onlangs tekende het bedrijf de overeenkomst voor verlenging van het sponsorschap. Benegas heeft veel affiniteit met ballonvaren en voorziet menig ballonvaarder van propaangas. Naast het propaangas voor de ballonnen levert Benegas ook lichtgewicht gasflessen voor de terrasverwarmers op het VIP-terras. Het bestuur van de Ballonfiësta ervaart dat het later op de avond wat killer kan worden op het terras. Met deze warmtebron blijft het er langer behaaglijk en zien we dat bezoekers langer blijven zitten om gezellig na te praten over de avond.

De overeenkomst is ondertekend door Bauke van Kalsbeek, directeur Benegas (links op foto) en Jack de Jong, voorzitter van Ballonfiësta Barneveld.

Rozelaar-bewoners mogen mee de lucht in

Arjan van de Pol, van Hotel & Gasterij De Roode Schuur in Nijkerk, is trouw sponsor van de Ballonfiësta. Niet alleen voorziet hij de buitenlandse ballonteams van onderdak, ook zet hij zijn sponsorarrangement om in ballonvaarten voor 40 personen, die het SIBB-bestuur beschikbaar mag stellen aan sociaal-maatschappelijke organisaties. Dit jaar mag Stichting De Rozelaar met 28 bewoners en begeleiders de lucht in. De overige 12 plekken zal het bestuur op een later moment toewijzen. De Rozelaar is al jaren verbonden aan de Ballonfiësta, onder meer door het belangeloos beschikbaar stellen van een rolstoelbus van de parkeerplaats naar het evenemententerrein. Ook mindervalide bewoners kunnen mee omhoog, door een speciale mand met deur, waardoor rolstoelers plaats kunnen nemen op een speciale stoel. "Voor onze bewoners en zeker voor de mindervaliden onder hen is de mogelijkheid om in een ballon mee te vliegen extra bijzonder", vertelt Jeanette Bos van Stichting De Rozelaar. "Toen we het aanbod kregen, waren we er stil van."

Al 111 sponsors! Helpt u ons ook?

Goed nieuws van het sponsorfront. Al 111 bedrijven (bekijk overzicht) hebben zich aangemeld als sponsor van Ballonfiësta Barneveld. Elk jaar genieten duizenden mensen van de Ballonfiësta. Dat is alleen mogelijk dankzij de steun van tientallen lokale en regionale bedrijven. De sponsorthermometer loopt met de Ballonfiësta in het vooruitzicht gestaag op. Steunt u ons ook? Bekijk ook eens onze uitgebreide sponsorarrangement. Er is ongetwijfeld een pakket dat past bij uw bedrijf.

Vacature bestuurslid sponsorzaken

Na jaren van betrokken inzet doet Marco van Delen een stap terug als bestuurslid sponsorzaken van de Ballonfiësta. We zoeken dus een opvolger. Een enthousiaste teamspeler, met leidinggevende ervaring, contacten in het bedrijfsleven, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en oog voor marketingkansen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij secretaris Arie van Herk via e-mail, incl. korte opsomming van kennis, ervaring en motivatie.

Nieuwe coördinator PR/communicatie Ballonfiësta

Het team van Ballonfiësta Barneveld wordt aangevuld met een nieuw gezicht. Inge Melisse neemt de functie van coördinator PR/communicatie over van Kirsten Karrenbeld, die haar taken niet meer kon combineren met haar zakelijke werkzaamheden. Inge, die vanaf heden de PR en communicatie zal oppakken in samenwerking met Marinda van den Brink, stelt zich graag even voor:

"Een kleine tien jaar geleden begon ik vanuit het kasteel als salesmanager van feesten en partijen op Landgoed De Schaffelaar. Daarna verschoof mijn werkplek en ging ik aan de slag bij restaurant De Oranjerie. Hoe mooi is het dat ik nu weer wat verder het landgoed op ga en dit jaar als coördinator PR/communicatie op de Koewei voor de Ballonfiësta klaar mag staan?
Ik ben vanuit Brabant (via wat omzwervingen) ruim 26 jaar geleden in Barneveld komen wonen. Mede door werk en het krijgen van kinderen (drie jonge Helden) raakte ik al snel ingeburgerd en vertrouwd in Barneveld. Ik denk dat de meeste mensen die mij kennen mij associëren met eten. (Onder meer door een culinaire column in de Barneveldse Krant, catering en kooklessen op Volksuniversiteit Barnevue.)
Maar ik heb nog een andere passie en dat is regelen, coördineren en organiseren. Eind vorig jaar ben ik mijn eigen bedrijfje PASSIvol begonnen. Mensen kunnen mij inhuren voor zowel het organiseren van een evenement, als voor catering.
De vraag of ik wat wilde doen voor de Ballonfiësta kon ik eigenlijk meteen met 'ja' beantwoorden. Samen met anderen meewerken aan zo’n geweldig evenement, waar ik al jaren vol bewondering naar kijk: ik heb er zin in!"
@ballonevent
/ballonfiesta
ballonfiestabarneveld.nl
Copyright © 2016 Ballonfiësta Barneveld