Copy
In deze nieuwsbrief vindt u nieuws op het gebied van educatieve projecten waar we aan werken. 

Nieuwsbrief scholen Beleef Het Verleden

4 maart 2016
Beleef Het Verleden
presenteert:
  1.  Beleef Het Verleden met Lotte - 50% korting tijdens de Cultuur en Onderwijs Markt. 
Op 16 maart staan we weer op de Cultuur en Onderwijs markt van Plein C in Alkmaar. Dit is vooral voor scholen in Noord-Holland, maar volgens mij is iedereen welkom. Tijdens deze markt verkopen we de DVD Beleef Het Verleden met Lotte met 50% korting! I.p.v. € 75,- betaal je slechts € 37,50. Dit aanbod is alleen geldig op de beurs en zolang de voorraad strekt. De DVD dient contant betaald te worden. Neem zo veel mogelijk gepast geld mee! 


 
Onze stand is te herkennen aan onze nieuwe banner!

 
Educatieve projecten

Hieronder een fotoverslag van de les ‘Beleef Het Verleden in de klas - Buitenhuizen’ op een school in IJmuiden. De kinderen werden meegenomen in de tijd naar het jaar 1715 waarin de elite in de zomer op een buitenhuis woonde. De kinderen mochten verschillende rollen aannemen: helpen aankleden als bedienden, lakei, handelaar etc.

Buitenhuizen 01 Buitenhuizen 02

Het is altijd grote pret als het niet lukt met het aantrekken van het korset.

Buitenhuizen 03 
Buitenhuizen 04 Buitenhuizen 05

Een nieuw toegevoegd element aan deze les: ‘de stamboom’ werd wat saaier gevonden dan het hele aankleed-rollen spel. De volgende keer mogen kinderen personages uit de stamboom aannemen om het nog spannender te maken.

Buitenhuizen 06 buitenhuizen 07


Beleef Het Verleden in de klas - prehistorie

De kinderen van groep 6 van basisschool Wakersduin in Noordwijk hebben een interessante middag gehad waarin ze leerden over de prehistorie. En ze mochten ook zelf aan de slag met leren geluksbuideltjes maken en beschilderen! Docent Leo Kruithof maakte een hele reeks mooie foto’s!

BHV in de klas - prehistorie 1 BHV in de klas - prehistorie 2 BHV in de klas - prehistorie 3 BHV in de klas - prehistorie 4 BHV in de klas - prehistorie 5 BHV in de klas - prehistorie 6 BHV in de klas - prehistorie 7  BHV in de klas - prehistorie 9 BHV in de klas - prehistorie 10 BHV in de klas - prehistorie 11 BHV in de klas - prehistorie 12  BHV in de klas - prehistorie 14

Archeologiedagen, Trefpunt Rotterdamse baan

Een educatief project buiten school om was een speciale dag georganiseerd rondom de vondst van een Romeinse schat. Jong en oud konden als Romein gekleed gaan en van alles leren over Romeinse gebruiksvoorwerpen. Ook konden kinderen Romeins leren vechten. 

2015-10-17-RB-Trefpunt-Archeodagen-(1)

Uitleg over Romeinse kleding en zelf passen.

2015-10-17-RB-Trefpunt-Archeodagen-(2)

Romeins schrijfplankje met was en stilus om mee te schrijven.

2015-10-17-RB-Trefpunt-Archeodagen-(3)

Romeinse parfum voor vrouwen èn mannen!

2015-10-17-RB-Trefpunt-Archeodagen-(5)  2015-10-17-RB-Trefpunt-Archeodagen-(11) 2015-10-17-RB-Trefpunt-Archeodagen-(15) 2015-10-17-RB-Trefpunt-Archeodagen-(16)  B7K-15GZV-77 B7K-B34AP-54

Romeins leren vechten. Speerwerpen en schildpadformatie

En de aanleiding van al deze mooie activiteiten: de vondst van de Romeinse schat vol zilveren munten, armbanden en een grote fibula.

Romeinse schat

Overige lessen Beleef Het Verleden in de klas

Ook in Tilburg en Amsterdam hebben we weer hele leuke lessen mogen verzorgen over de Romeinse tijd. Deze lessen waren voor de pre-gymnasiasten (groep 8) en 1e klas gymnasiasten van de middelbare school. Een combi van een verhaal over de Romeinen, Romeinse spelletjes en Romeins koken. Mogelijk dat van de lessen in Tilburg nog wat foto's opduiken, maar zoals zo vaak als we voor de klas staan zijn we te druk met de les en het historische spel om überhaupt aan foto's te denken. Het is dankzij de docenten dat we hier mooie plaatjes kunnen delen! 

 

 

Follow on Twitter    Friend on Facebook    Forward to Friend 
Copyright © *|2014|* *|Beleef Het Verleden|*, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@beleefhetverleden.nl
unsubscribe from this list    update subscription preferences 
Email Marketing Powered by Mailchimp