Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

3 maart 2017: Het weekbericht van Sifaa.nl

De regering gaat de loan sharks (geldwoekeraars) eindelijk aanpakken, maar stelt hen in de gelegenheid om over te stappen naar een legaal plan. Wanneer zij zich aansluiten bij dat systeem worden ze niet vervolgd voor hun illegale activiteiten. De verleende leningen blijven dan bestaan, maar de rente dient te worden aangepast naar max 36% per jaar, nu is dat vaak 20% per maand.

De uitvaart en crematie van koning Bhumibol is door prinses Sirindhorn vastgesteld op 5 dagen, t.w. van 25 tot 29 december. Het schema moet nog worden goedgekeurd de nieuwe koning.

Een rechtbank heeft in hoger beroep de doodstraffen tegen 2 gastarbeiders uit Myanmar gehandhaafd.  De mannen werden eerder schuldig waren bevonden aan de moord op 2 Britse toeristen op het eiland Koh Tao in 2014. Hun advocaten tekenden in mei beroep aan wegens gebrek aan harde bewijzen. De zwaar toegetakelde lichamen van David Miller (24) en Hannah Witheridge (23) werden in september 2014 aangetroffen op het strand in Koh Tao. Naast de moorden werden de twee ook schuldig bevonden aan de verkrachting van Witheridge. Het proces krijgt veel aandacht omdat velen denken dat de jongens ‘zomaar’ opgepakt zijn omdat de politie de echte daders niet kan vinden. Update: De familie van David Miller heeft opgeroepen de doodstraf niet te voltrekken.

De politie heeft een 68-jarige Nederlander aangehouden op verdenking van het verkopen van valse ziekenhuisfacturen in Thailand. De fraude met de valse facturen bedraagt mogelijk € 130.000 De verdachte verkocht de ziekenhuis-facturen aan Nederlandse toeristen in Thailand. Op de facturen werden kosten vermeld voor een opname in het ziekenhuis in Bangkok. De Nederlanders declareerden de ziekenhuis-facturen bij terugkeer in eigen land bij hun zorgverzekeraar.

Reizigers die aankomen of vertrekken vanaf luchthaven Suvarnabhumi moeten rekening houden met vertragingen omdat een deel van de oostelijke runway en een taxiway dicht gaan voor onderhoudswerkzaamheden. De werkzaamheden duren tot 5 mei.

Thailand Way Behind the Rest for Internet Phone Speed

Ook na Thaise protesten blijven buitenlanders tot 10x zoveel toegang betalen dan Thai in Nationale parken.

Na een aantal maanden reizen door Azië kunnen we met zekerheid zeggen dat Laos ons favoriete land is. In Laos vind je veel bijzondere bezienswaardigheden, maar voornamelijk de mensen en de natuur maken het land zo speciaal. Wij startten…..

Wat Jittapawan: Thailand’s abandoned temple on the sea

De zoektocht van de politie en leger naar abt Dhammachayo is met 4.000 man al 10 dagen aan de gang. Slechts een deel van het tempelterrein is afgezocht. Men trof er o.a. een spa, zwembad, cosmetica en een fitness kamer, maar tot nu toe geen spoor van de abt. Het is onbekend of hij zich in de tempel verborgen houdt, of er buiten.

Bangkok Airways ontving als eerste Thaise maatschappij de vernieuwde veiligheidslicentie na de downgrade door ICAO.

De smog in de noordelijke provincie Mae Hong Son heeft de veiligheidslimiet overschreden. In het district is 166 microgram gemeten en dat is 40 microgram boven de veiligheids limiet.

Ieder jaar, als maart nadert, wordt de lucht in het noorden van Thailand ernstig vervuilt door brandstichting op rijstvelden van het platteland en in de bossen van Thailand en Myanmar. Het mag niet, maar niemand trekt zicht er wat van aan met als gevolg dat zeer velen er grote last van hebben en vaak ook in het ziekenhuis belanden. De overheid tracht het nu eindelijk eens te bestrijden door het uitloven van ฿ 5000 beloning voor wie een brand meldt bij de politie. Brandstichters krijgen een boete van ฿ 20.000. En nu maar hopen dat de politie ook daadwerkelijk boetes gaat uitdelen.

No sex please, we’re Thai. With the police denying prostitution exists in Pattaya, activists say there’s little chance of the sex trade being decriminalised

Zes agenten die bij een inval drugs in beslag namen, hebben die drugs doorverkocht aan dealers. Ach ja, dit is Thailand…… zie nieuwspagina

De mensen achter de beruchte Thaise Tiger Temple zijn van plan om door te gaan onder een nieuwe naam. Nederlander Edwin Wiek streed jarenlang tegen de Tiger Temple. “Dat deze criminelen nu doorgaan, is ongelooflijk frustrerend.”

Bus plunges into house in Chaiyaphum 

Mijn mooiste foto's van deze week staan op deze pagina.

Op de nieuwspagina nog 10-tallen nieuws-feiten meer, met links en foto's naar de originele berichten. Deze pagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. 

Eerdere nieuwsberichten zijn hier te lezen.

button-instagram button-twitter  button-facebook 

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com
 This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sifaa · Sa-nga Ban (sub district) · Doi Saket, Thailand 50220 · Thailand

Email Marketing Powered by Mailchimp