Copy

9 januari 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook regelmatig nieuwe artikelen op de startpagina.

Ophef in Thailand over een reklame voor pilletjes die je huid blanker maken.

De premier Prayut laat geen nieuwe dubbeldeks tourbussen toe.Dit soort bussen zijn vaak instabiel met name in de bergen. De huidige bussen die hoger zijn dan 3,6 meter, krijgen een z.g. tilt test op een helling van 30 graden. Bussen die de test niet doorstaan mogen niet meer gebruikt worden.

De vakantiebeurs in Utrecht wordt gehouden van 13 t/m 17 januari 2016.

Sinds 2004 hebben door onrust en opstand in het zuiden van het land 6.543 mensen het leven verloren en werden er 11.919 gewond.

In je leven krijg je niet alleen geluk maar ook moelijkheden, voldoening en teleurstellingen. Bedenk dat de goede dingen in het leven tijdelijk kunnen zijn. Bereid je erop voor dan kan dit helpen ongewenste situaties te overwinnen en je doel te bereiken.  De Nieuwjaarswens van Koning Bhumibol.

Op de 7 gevaarlijke dagen rond oud en nieuw zijn er 380 mensen in het verkeer omgekomen en 3.505 gewond. Vorig jaar kwamen 367 mensen om in het verkeer en werden er 3.344 gewond.

balutKhaikauw of Balut is het meest vreemde eten dat ik in Thailand aantrof. Het is een half ontwikkeld kuiken van een kip of eend dat dus nog in het ei zit. Er is ca. 17 dagen op gebroed en wordt daarna gekookt Eerst drinkt men de soep die in het ei zit en vervolgens eet men het kuiken. Eet smakelijk en laat mij eens weten hoe het smaakt……

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVolkomen dronken, zie de 3 flessen sterke drank achter hem, in slaap gevallen langs de Ping rivier en een drukke weg in het 
centrum van Chiang Mai. Meer.

Geheime Tempel. Als je in Chiang Mai bent bezoek je vast en zeker de prachtige tempel van de Doi Suthep. Maar halverwege de klim op de bochtige weg, aan de linkerkant, is nog een tempel, verstopt zo ongeveer. Als je oplet dan zie je een bordje naar de tempel. Je ziet er geen toerist en slechts een enkele Thai. Ik noem het de ‘Geheime Tempel’. Foto’s zie je hier.

Vandaag 6 januari 2016 zijn wij 2 jaar getrouwd. Wij trouwden op de dag dat Yui (uit Sukhothai), ook weer 2 jaar geleden, bij mij in Chiang Mai kwam wonen. Bijna 12 maanden later werd onze dochter Robin geboren.Vanavond vieren we het met een etentje bij een Japanner. Wil je weten hoe wij elkaar ontmoeten? 
Kijk dan op deze pagina.

Van 15 tot 17 januari wordt in Bosang het Umbrella Festival gehouden. Overdag is er meestal een optocht met mooie Thaise dames, in de avond is er een straatmarkt. 

 Deze giant banaan, die we van 1 van de buren kregen, meet bijna 40 cm. Groot? Het was bijna de kleinste uit de tros werd er bij verteld. De banaan ziet er lekker uit, maar is alleen eetbaar als die in plakjes gesneden gebakken wordt. Echt lekker fruit zie je hier.

Vandaag is het kinderdag in Thailand.
Er worden op die dag kadootjes gegeven en er zijn feestelijkheden op scholen. Kinderen kunnen gratis met de BTS skytrain en de Metro in Bangkok en verder zijn attracties voor hen vrij toegankelijk of tegen een gereduceerde prijs. Ook het leger heeft een soort opendag voor de kids. Het is gebruikelijk dat de premier een spreuk voor deze dag bedenkt.

In Thailand wonen veel mensen van Chinese afkomst. Logisch dat er heel wat Chinese tempels in het land zijn. Wij bezochten een Chinese tempel in Chiang Mai. Alle Chinezen stappen OVER de drempel en niet er op. De
reden? De drempel is symbool voor de scheiding tussen goed en kwaad. Buiten is het kwaad en binnen, over de drempel, het goede. Bekijk de foto serie.  

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com