Copy

9 april 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

Berichten en nieuws van deze week: A baby elephant has become a star attraction at the Patara Elephant Farm in Chiang Mai, the baby Elephant Loves Hugging with People. 

Vier leden van een cosmetic surgery team komen om het leven en een ander werd zwaar gewond, bij een auto-ongeluk.

muurTwee toeristen die kamperen op de eeuwen oude, kwetsbare, muur van Chiang Mai, schokken de bewoners.

In Bueng Kan is een man gearresteerd voor het verkopen van hondenvlees. Hij verkocht dat voor 80-100 baht voor 500 – 800 gram. De man snapte niets van zijn arrestatie want hij verkocht het vlees al jaren.

red-bowl

Dit is een rode kom, waarvan oud-premier Thaksin er ter gelegenheid van Songkran, duizenden aan zijn supporters cadeau heeft gedaan. De kommen zijn verboden omdat het opschrift ‘dubbelzinnig ‘ zou zijn. De rode leiders en de zoon van Thaksin vinden dit onzin, want zij krijgen elk jaar zo’n kom. Het opschrift is ongeveer als volgt te vertalen: Om af te koelen in een warme zomer. De regering legt dit uit als een politiek statement.

Ach die Thai, dat zijn zulke aardige en vriendelijke mensen, behalve als ze ruzie hebben. Zie de video op de nieuwspagina.

Auto schade. Dat er heel veel ongelukken in het Thaise verkeer plaatsvinden is wel bekend, ook het menselijk leed dat daar het gevolg van is. Maar wat dacht je van de auto’s en de scooters? Weet je wat daar mee gebeurt? De foto’s die ik maakte komen niet uit een autosloperij, maar uit een plaatwerkerij! Deze auto wordt gewoon weer opgeknapt en als ‘bijna nieuw’ verkocht. Bedenk dat eer je een gebruikte auto in Thailand koopt. (Click op de foto’s op iBerthy.nl )

Customs officials said Tuesday they seized 315 kilogrammes ofAfrican elephant tusks worth more than 28 million baht at Suvarnabhumi airport.

Een dorpshoofd in de buurt van Kalasin is na 3 maanden gearresteerd voor moord op een 18-jarig schoolmeisje. Hij verkrachtte haar en stak haar vele malen in een rijstveld waar zij gevonden werd. Twee dagen later overleed zij in een ziekenhuis aan de verwondingen. De politie arresteerde het dorpshoofd met een team van 50 man, omdat bekend was dat de man wapens in huis had.

gpsEen Thaise man vertrouwde zo zeer op zijn GPS, met dit als resultaat. Achteruit terugrijden gaat niet meer lukken denk ik.

Bij de botsing tussen een trein en een autobus zijn in 3 mensen om het leven gekomen en 30 gewond geraakt. Het ongeval gebeurde ten westen van Bangkok. In de bus zaten toeristen. Video van het ongeluk.

Onze dochter Robin en alle andere leerlingen gaan deze hele week naar school in typisch Thaise kleding. (Klick op de foto’s op iBerthy.nl )

Als je op een extra warme dag of in het weekend naar een Thaise shopping mall gaat, is het er druk. Het valt op dat ondanks de vele mensen die er rond lopen of zitten, maar heel weinig mensen een winkel in gaan. Reden? Wellicht geen geld om te besteden, maar wel profiteren van de airco gekoelde shopping mall. Best een goed idee eigenlijk, wij doen het ook wel, maar doen dan meteen de dagelijkse boodschappen en gaan lekker uitgebreid koffie drinken in een grote shop met WiFi. foto op iBerthy

Een deel van Zuidoost-Azië lijdt onder de grootste droogte sinds 22 jaar. Miljoenen mensen worden hebben te maken met de lage waterstand in de Mekong rivier. Bewoners van Cambodja en Vietnam komen water tekort. Mede oorzaak is volgens milieuactivisten 10 Chinese dammen in de Mekong rivier.

iBerthy.nl
Vrijwel iedereen die in Thailand een tempel bezoekt en met een monnik wil praten, neemt zo’n overbekende oranje emmer of een box met ‘gebruiks’ artikelen mee. Vaak wordt er ook nog een envelop met geld bij gedaan. Tegen Yui zeg ik steeds, vergeet die oranje emmer of medicijnen box maar, geef gewoon geld, daar kan men wat mee in de tempel, wat moeten de monniken met al die goedbedoelde rotzooi. Zie hier de foto die ik maakte bij een tempel, waar oudere vrouwen de tientallen medicijnen boxen uitpakken en verdelen over vuilzakken. Waarschijnlijk in bruikbare zaken en de rest gewoon verpatsen aan de winkels die die troep verkopen.

Cars, pretties at Motor Show, of wel mooie auto’s, mooie meiden.

Twee Thaise scheidsrechters zijn door de Asian Football Confederation voor 60 dagen geschorst op verdenking van match-fixing. De Fifa is gevraagd om de schorsing wereldwijd uit te breiden. Beide scheidsrechters zijn al eens eerder geschorst vanwege ‘vreemde beslissingen’ tijdens wedstrijden.

De moppenpagina, geen Thaise,  is weer aangevuld.

De beste en leukste video's staan op de nieuwe video pagina die steeds aangevuld zal worden.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com