Copy

17 maart 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

Je moet toch volledig van God los zijn als je dit doet. Een 4-jarig meisje is door haar ouders 3 dagen zonder eten en drinken alleen gelaten in hun huis in Pathum Thani. Buren hoorden het kind huilen en verzorgden haar. Het meisje zat onder de blauwe plekken doordat haar moeder haar sloeg als ze in bed had geplast. De ouders zijn spoorloos.

De nix met Thailand te hebben moppenpagina is weer aangevuld.

Kijk dat is nog eens oogsten, moeten de rijstboeren eens aan denken. Een Durian boom van 35 jaar bracht 221 stuks fruit op totaal 599 kilo. De vruchten werden erkocht voor 125 baht per kilo en dat leverde de boer, van 1 boom dus, 74.000 baht op. Overigens viel de oogst ‘tegen’ want vorig jaar was 900 kilo goed voor 100.000 baht.

Meer dan 100 hoge politie-ambtenaren zijn betrokken bij ‘criminele bendes’. Zij worden overgeplaatst, mochten zij hun onschuld bewijzen, kunnen zij terug naar hun oude job.

aunt-annies
Organiseren / plannen, het staat vast niet in het Thaise woordenboek. Neem nu vanmiddag: We gaan om 12.30 uur eten bij het restaurant ‘Aunt Annies’, je weet wellicht wel, die van de pretzels. We kunnen bijna direct de bestelling opgeven, maar aan de bonnen die klaar liggen te zien zijn er nog 8 wachtenden voor ons. In de shop staat 1 girl zich werkelijk rot te werken. Achter ons vormt zich nog een rij van 7 mensen die ook willen bestellen. Bizar zeg ik tegen Yui, het is etenstijd in Thailand, om 12 uur laat iedereen het werk voor wat het is en gaat eten. Bizar dat er maar 1 meisje in de shop staat. Wedden dat de anderen zijn gaan lunchen gok ik. We moeten uiteraard lang op de bestelling wachten en kunnen meemaken dat precies om 13.00 uur de 2 collega’s terugkomen van de lunch. Bijna alle klanten zijn al geholpen door het meisje dat bijna de dagomzet in haar eentje verwerkt heeft.

Bijna de helft van de monniken in Thailand zou te dik zijn. Dat is een heikel punt voor de regering, aangezien die opdraait voor alle medische kosten van de boeddhistische geestelijken. “Obesitas bij monniken is een tikkende tijdbom”, verklaart een voedingsdeskundige. Volgens het onderzoek zijn 48% van alle monniken in Thailand te dik, wat leidt tot tal van kwalen zoals een te hoge cholesterol, verhoogde bloeddruk en diabetes. De gezondheidsexpert wijst vooral zoete drankjes en het vet voedsel dat mensen aan de monniken schenken.

De beste en leukste video's staan op de nieuwe video pagina die steeds aangevuld zal worden.

China Airlines stopt met vliegen op Bangkok, maar maakt de vluchten rechtstreeks naar Tapei, ipv een tussenstop op Suvarnabhumi Airport in Bangkok. Vanaf december vliegt men non-stop naar Taipei.

Vandaag naar het Ram ziekenhuis in Chiang Mai geweest voor oogcontrole. Het is er druk, patienten en verpleging lopen af en aan. Er zitten wel snuiters bij hoor. Ik zag een man van 70plus met een voetbalshirt van Chelsea aan, de naam van de speler vergat ik te lezen omdat een leuke nurs meer mijn aandacht had. Twee stoelen van mij vandaan zit een man te bellen en praat daarbij zo hard, dat de persoon aan de andere kant het wellicht zonder telefoon ook kan verstaan. Als een nurse mij komt vragen of ik Mr. Som ben en iets wil tekenen, zet ik eerst mijn bril op om daarna te zeggen niet Mr. Som te zijn. Een zeer oud Thais omaatje wordt in een rolstoel naar de balie gebracht en een farang met een belachelijk dikke pens loopt er bij alsof hij in Hawaii is, maar dan met zijn kleding van 23 jaar geleden aan. Ik stop want moet naar de mooie, aardige dokter en mag na controle pas over 1 jaar bij haar terugkomen.

De temperaturen in noord Thailand zullen vanaf donderdag stijgen naar 41/42 graden, aldus het Thai Meteorological Department.

Chiang Mai, Bangkok, Chumphon, Koh Phangan by Train, Bus and Boat, Video

Laat 1 ding duidelijk zijn na de laffe aanval van verzetsstrijders op een ziekenhuis in Narathiwat: De vredesgesprekken die al 3 jaar geleden begonnen, hebben nog geen vorderingen gemaakt en wijzen erop dat de opstandelingen kiezen voor geweld en niet voor vredesgesprekken. Met deze aanval verliezen de opstandelingen veel goodwill onder de lokale bevolking, die hen nog steeds onderdak verschaft. Tijd voor een andere methode lijkt mij, dit is een zinloze weg.

Bij werkzaamheden aan een bankgebouw van de Siam Commercial Bank in Bangkok zijn vannacht 8 arbeiders om het leven gekomen. Ze stikten toen er een gas van het brandalarm vrijkwam.  De mensen waren bezig in de kelder van het gebouw, toen het giftige gas vrijkwam. Behalve 8 doden vielen er 7 gewonden. “Maar er was geen brand of een explosie”, zegt de bank in een mededeling. SCB houdt de installatiefirma verantwoordelijk voor het ongeval.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com