Copy


2 januari 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook regelmatig nieuwe artikelen op de startpagina.

Happy 2016

 Een voorspoedig en gezond 2016 toegewenst. In Thailand is het nu het jaar 2559. En wat deden wij dan op deze laatste dag van het jaar. Oliebollen ophalen, jawel! en naar de tempel voor een gesprekje met de monnik. Op de foto zie je dat Robin het geld in de envelop niet zomaar aan de monnik geeft, ze denkt vast: Ik heb ook een bankboekje hoor! Maar met wat geduld kwam het kwam toch nog goed. Meer foto’s van het tempelbezoek.

Alcohol Controle.  Gedurende de 7 levens-gevaarlijke dagen rond oud en nieuw wordt er op veel plaatsen een alcohol-controle gehouden. Ieder jaar weer vallen er honderden doden door, voornamelijk dronken, automobilisten. 
In Pattaya heeft het leger de controle overgenomen van de politie, die er meestal weinig aan doet en slechts ambtenaren inzet, die in een tent zitten en tv kijken. In Pattaya wordt bij alcohol misbruik je auto voor een een aantal dagen ingenomen, ga je meteen de gevangenis is en krijg je een boete van max 20.000 baht. De dodelijke ‘score’ wordt bijgehouden op de nieuwspagina.

In vrijwel iedere tempel tref je fraaie muurschilderingen. Bij iedere tekening hoort een verhaal. Bekijk de foto’s.

Op de eerste 3 van de 7 gevaarlijke dagen (29-12 t/m 4-01) rond oud en nieuw zijn er tot nu toe 178 mensen in het verkeer omgekomen en 1755 gewond. Ca. 90% zijn motorbikers. Inmiddels zijn er 1304 auto’s en motors in beslag genomen omdat de bestuurder dronken was. Zij kunnen hun eigendom na 5 januari weer ophalen, ongetwijfeld na betaling van een forse boete.

Nieuws is het natuurlijk niet, maar deze oude foto’s van Thailand, toen nog Siam, zijn wel erg leuk om te bekijken.

Ben jij geen voorstander van vlees? De Thaise keuken heeft een lekker vegetarisch Tofu gerecht. 
Een recept met knoflook, sjalotjes en zwarte peper. Kijk hier voor het recept.  

De Asean, Association of Southeast Asian Nations, is op 1 januari 2016 een feit. Tien Aziatische landen, waaronder Thailand, vormen een economische markt om sterker te staan. 

Bo Sang_0033-800Van 15 tot 17 januari wordt in Bosang het Umbrella Festival gehouden. Overdag is er meestal een optocht met mooie Thaise dames, in de avond is er een straat markt.  

Thailand viert niet alleen Moederdag en Vaderdag, maar ook Kinderdag en wel op de 2e zaterdag van januari. Er worden op die dag kadootjes gegeven en er zijn feestelijkheden op scholen. Kinderen kunnen gratis met
de BTS skytrain en de Metro in Bangkok en verder zijn attracties voor hen vrij toegankelijk of tegen een gereduceerde prijs. Ook het leger heeft een soort opendag voor de kids. Het is gebruikelijk dat de premier een spreuk voor deze dag bedenkt.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com