Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

10 februari 2017: Het weekbericht van Sifaa.nl

Ze hebben het in de gaten: Boot operators in het zuiden van Thailand die werken in de nationale parken, protesteren tegen het feit dat buitenlanders 10x meer betalen voor de toegang tot de parken dan Thai. Thai betalen 40 baht en Thaise kinderen 20 baht toegang, buitenlanders 400 baht, resp 200 baht. Het kost ze veel klanten zeggen zij.

Zaterdag is het Makha Bucha Day en mag er geen alcohol verkocht worden. Omdat deze belangrijke Buddhistische dag op zaterdag valt is volgens Thaise logica maandag een vrije dag. De politie gaat op zaterdag checkpoints opzetten ter controle op alcohol en wapens. Doen ze ook op Valentine’s Day.  Makha Bucha is een dag van verering, 9 maanden na de verlichting van Buddha, toen 1.250 toegewijde volgelingen spontaan samen kwamen om naar een preek van Buddha te luisteren. Tijdens deze bijeenkomst legde Buddha de principes uit: doe wat goed is, stop al het kwaad en zuiver de geest.

The Tourism Authority of Thailand has selected nine couples from nine different overseas markets to celebrate their wedding ceremonies at romantic Thai destinations this month under a campaign called “Thailand Wedding Destiny”, which is being held until Sunday.

De jasmijnrijst die we in Nederland eten, komt uit Thailand. Door de lage opbrengst en wanbeleid leeft het gros van de rijstboeren in armoede. Maar de teelt van biologische rijst kan het tij doen keren.

De politie in Myanmar controleerde de auto van een boeddhistische monnik en vond 400.000 methamfetaminepillen vond. Toen de politiemensen een kijkje namen in het klooster vonden ze daar nog eens 4,2 miljoen pillen.

CHULALONGKORN UNIVERSITY’S demonstration elementary school in Bangkok suspended classes yesterday and today in the wake of an outbreak of Influenza A.

KLM heeft opnieuw een Boeing 747 naar het vliegtuigenkerkhof gestuurd. De PH-BFD landde, gestript van logo’s, in de Amerikaanse Mojave-woestijn. (video)

Australische kickboxer ter dood veroordeeld in Thailand

Mekong in crisis: Thailand plans to blast isles in the river to make way for Chinese cargo boats

De gemeente Bangkok gaat 6 miljoen condooms uitdelen, via gezondheid instellingen en ziekenhuizen. Dit in het kader van een campagne rond Valentijnsdag die onveilige sex onder jongen moet voorkomen. Bekend is dat op Valentijnsdag veel jongeren sex hebben en de aktie is om ongewenste zwangerschappen en geslachtsziekten te voorkomen. Op zich vreemd dat de campagne niet op scholen gevoerd wordt.

Deze straathond in lijkt zwaar gewond. Iedereen gaat met een grote boog om het dier heen en laat het beestje aan zijn lot over.  Maar bekijk deze video even af en blijf verbaasd achter! Video 

24 students hurt when school truck overturns in Khon Kaen

Mijn mooiste foto van deze week staat op deze pagina.

Op de nieuwspagina nog 10-tallen nieuws-feiten meer, met links en foto's naar de originele berichten. Deze pagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. 

Eerdere nieuwsberichten zijn hier te lezen.

button-instagram button-twitter  button-facebook 

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com
 This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sifaa · Sa-nga Ban (sub district) · Doi Saket, Thailand 50220 · Thailand

Email Marketing Powered by Mailchimp