Copy

20 augustus 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy & Sifaa.nl

Buffalo
Dorpsnieuws: Mijn schoonouders wonen langs de snelweg naar Sukhothai. De Thai rijden er in de nacht veel te hard. Vannacht was het weer prijs. Een (dure) buffalo is de snelweg op gelopen, de pickup knalde er bovenop. De bestuurder is gewond, de buffalo overleefde de aanrijding niet. Nog een foto op de nieuwspagina.

Het leger houdt momenteel 17 verdachten vast in het onderzoek naar de reeks bom-aanslagen in verschillende badplaatsen. Dat deelt de militaire junta donderdag mee. Update: Allen zijn vrijgelaten, onschuldig.

Premier Prayut hint op mogelijk aanblijven na de verkiezingen in 2017.


Vrij algemeen wordt gedacht dat geestenhuisjes iets met het Buddhisme te maken heeft. Maar nee, dit komt uit het animisme, het geloof in geesten. Thai zijn bang voor kwade geesten, zij veroorzaken onheil en ziektes. Daarom heeft een huis een geestenhuisje, zodat de geesten buiten blijven. De huisjes worden dan ook regelmatig voorzien van eten en drinken, om de geesten gunstig te stemmen. Meer over geestenhuisjes.

Thailand wil twijfelende toerist trekken met Pokémon.

Een restaurant op het eiland Koh Lanta heeft baby-hamerhaai op het menu staan.

Thai army creates one-of-a-kind buffalo therapy for autistic children.

Zonder gewonden of schade, maar deze dinsdag ontplofte maar weer eens en bom in Narathiwat.

Een hevige storm in Samut Prakan zorgde voor het omvallen van liefst 30 electriciteits masten. Dertig auto’s en 2 motorbikers kregen het over zich heen, een man werd gewond. zie de foto.  De rivieren Nan en Yom zijn buiten hun oevers getreden. Dieren verdronken, scholen en veel huizen overstroomden. In Phayao is ook wateroverlast.

13 Provincies krijgen de komende dagen te maken met grote regenval. Het betreft: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nan, Phrae, Lamphun, Lampang, Tak, Sukhothai, Uttaradit, Phitsanulok, en Phetchabun.

Welke terrorist wil de toeristen in Thailand treffen?

Expats vrezen toekomst in Thailand.

Op maandagmorgen 3 nieuwe bomexplosies in Yala, geen gewonden, twee andere bommen werden onschadelijk gemaakt. En in Narathiwat werden 2 militairen gewond, van wie 1 ernstig bij een bomexplosie. Een 2e bom ontplofte zonder gewonden te maken.

Thai police ‘know who was behind’ tourist town bombings.

Mae Hong Son en de populaire toeristenstad Pai zijn zaterdag getroffen door overstromingen. Zie hier foto’s. 10.000 Mensen hebben overlast van het water, 30 huizen zijn beschadigd.

Shinawatras’ party denies role in Thailand blasts en de politie ontkent 2 mannen gearresteerd te hebben die een rol zouden hebben gespeeld bij de bomaanslagen.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links en foto's naar de originele berichten. De nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. 

Hier tref je mijn pagina's op Facebook, Instagram en Flickr.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com