Copy

30 april 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

 Nulek in Chiang Mai
De nieuwe pagina’s Girls en Boys zijn nog lang niet af, maar toch wel leuk om naar te kijken denk ik. Beide pagina krijgen bijna dagelijks nieuwe foto’s.

Een dag in foto’s.

The current heat wave in Thailand, with temperatures rising above 40 degrees in certain parts of country, has claimed 21 lives so far during March until April.

Dit verhaal begint bijzonder treurig. De 64-jarige Engelsman Ron Hopper zou samen met zijn bevriende sportvissers Paul Fairbrass en Cliff Dale een vistrip naar Thailand maken, maar zover kwam het nooit. 

“The Elephants, They Will Not Let Her Go”: Meet Thailand’s Elephant Whisperer. 

Four burn to death in crashed van, 7 badly hurt.

Premier Prayut heeft eigenhandig de verhoging van de taxitarieven met 5% tegengehouden, hij wil dat het ministerie van Transport eerst maar eens het kennelijk onoplosbare probleem met bedriegende taxichauffeurs oplost.

British family bashed in Thailand.

Storm raast door Nakhon Ratchasima en maakt voor miljoenen Baht schade, deze video is een ‘must seen’.

People in Thailand urged to stay indoors as longest heatwave in over 65 years hits.

Sugar tax to be proposed to cabinet.

Myanmar landmine blast wounds German tourists, guide.

Een homostel heeft een zaak gewonnen tegen een surrogaatmoeder die, toen ze ontdekte dat haar baby bij een homostel terecht zou komen, besloot dat ze het kind toch voor zichzelf wilde houden. De Thaise rechtbank oordeelde dat de biologische vader van het meisje de volledige voogdij moet krijgen.

Bye Bye Smog: Chiang Mai residents hold rally asking for govt action over annual smog. 

The Department of National Parks and Wildlife insists the granting of a zoo licence to the tiger temple in Kanchanaburi was done legally under the proper regulations.

Er worden in Thailand veel relatief kinderen ontvoerd.  Voorheen hoefde de politie de eerste 72 uur na een vermissing niet in actie te komen, nu direct. Bekend is dat juist de eerste 3 uur na een ontvoering uiterst belangrijk zijn, omdat dan een kind nog levend gevonden kan worden. Er is kritiek op de  lakse houding van de politie. Men denkt vaak dat een kind zelf weggelopen is of bij vriendjes speelt.

Three people were killed and five others injured, including a young child, when the pickup truck they were travelling in plunged into a ravine in Mae Chaem (Chiang Mai) overnight.

Er is onvoldoende water om in mei te beginnen met het planten van rijst, zegt het Royal Irrigation Department, omdat de 4 grote stuwmeren te weinig water bevatten. Wachten tot het regenseizoen volop aan de gang is, dan kunnen de boeren gaan zaaien is het devies.

Jet Ski Crash Kills 26 year old tourist from China in Pattaya.

Thai woman, 3 Vietnamese sentenced to death for drug trafficking. 

Na een tip heeft de politie van Pai 5 Franse vrouwen van middelbare leeftijd aangehouden op hun motorbikes. De dames waren in het bezit  van 8 pakjes heroine. Die krijgen een zeer lange gevangenisstraf. Hoe dom kun je zijn.

Record 60-day rice sale blitz set to begin.

Department pleads for delay in next rice crop.

Elephant collapses and dies after carrying tourists in Cambodia’s Angkor Wat.

De leukste, mooiste en gevaarlijkste video’s zijn hier te zien.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com