Copy

26 maart 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

Kijk zo gaat dat op de school van Robin, iedere dag dat zij naar school gaat krijgt ze het ingevulde boekje van die dag mee naar huis. Het is een leuk verslag met wat de kinderen gedaan hebben, wat en hoeveel Robin gegeten heeft, dat zij liedjes zingen en dansen erg leuk vindt, de Vogeltjesdans is nog steeds haar favoriet, dat zij vriendjes heeft waar ze mee speelt, dat ze niet huilt enz. Zo blijf je als ouders goed op de hoogte. Ook goed te weten dat zij zich niet laat wegzetten, want al is ze veruit de jongste in de klas, als de kinderen samen met de juf gaan douchen wil ze vooraan in de rij en dus trekt ze het kind dat voor haar staat weg. (Pappa moet lachen.)

De beste en leukste video's staan op de nieuwe video pagina die steeds aangevuld zal worden.

De illegale kap van Siamees rozenhout neemt catastrofale vormen aan. Parkwachters proberen de smokkelaars van het waardevolle hout op te pakken, maar lopen in de praktijk vaak achter de feiten aan.

410 microgram per cubic centimeter (u/cg)  luchtvervuiling werd er in Chiang Rai gemeten, de veiligheidsnorm is 120 !

De nix met Thailand te hebben moppenpagina is weer aangevuld.

Meer dan 64.000 mensen in noord Thailand hebben het ziekenhuis bezocht vanwege de smog. Chiang Mai heeft met 17,359 mensen de hoofdrol, Chiang Rai 11,779 en Lampang heeft 10,228 patienten.

droogte

Zo’n 700 dorpen in de noordelijke provincie Si Sa Ket, moeten met tankwagens voorzien worden van water. Ook scholen en ziekenhuizen zijn op de bevoorrading aangewezen. Meerdere dorpen en steden krijgen maar enkele uren per dag water. Ook de provincies Khon Kaen, Chon Buri en Suphan Buri kampen met watertekort. De komende 4 maanden zal het tekort alleen maar toenemen. China laat gelukkig water door voor de Mekong rivier.

In de bergjungle van Oost-Thailand wordt een schimmige oorlog uitgevochten tussen stropers en slecht uitgeruste parkwachten. Vanuit China stijgt de vraag naar rozenhout explosief. Het gevolg is de verwoesting van de bossen in het Zuidoost-Aziatische binnenland. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De tempel in ons dorp heeft een nieuw ‘bijgebouw’ geopend en mij werd gevraagd een serie foto’s te maken die naar Bangkok gezonden moesten worden. Het is een luxe gebouw, naast de al prachtige tempel. Click op de foto’s die op de frontpage staan.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com