Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

28 oktober 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy & Sifaa.nl

zwarte-strik-100
De beperkingen bij het uitgaansleven, ivm het overlijden van koning Bhumibol, zijn na de eerste week versoepeld. De meeste zaken zijn weer open, want ook de entertainment sector moet rijst kunnen kopen. Harde muziek en feestverlichting wordt nog niet toegestaan. Van de bevolking wordt verwacht dat men tot en met 14 november rouwkleuren draagt, t.w.: zwart, alternatief is wit, grijs of donkerblauw. Mensen die een uniform dragen kunnen een rouwstrik op de mouw spelden. Het is niet verplicht, in de zin dat je een bekeuring krijgt, maar je valt wel erg op in een oranje polo.

Vandaag bezochten wij de fraaie tempel van Doi Saket, dat ‘moet’ zo af en toe, inklusief een praatje met een monnik die een envelop met wat geld krijgt. Yui schrijft dan op de envelop waarvoor zij graag wil dat de monnik bidt voor ons gezin. Bekijk de foto’s hier.

De 7-eleven winkelketen stopt per 1 november met de verkoop van beltegoed van provider AIS (1-2call). De winkelketen wilde een verhoging van de winst op de verkoop van beltegoed van 4 naar 6%, maar kreeg dat niet van AIS.

Alle nationale en historische parken zijn voor Thai en farang tot ein januari gratis te bezoeken. zie nieuwspagina

De VN houdt vrijdagavond een buitengewone vergadering van 15 minuten ter nagedachtenis aan koning Bhumibol.

Een enorme collectie foto’s van Koning Bhumibol, die nog wordt aangevuld met 200 foto’s per dag. 

Per 1 november gaat er een prachtige nieuwe trein rijden op het populaire traject Bangkok-Chiang Mai. zie nieuwspagina

Dertien jongeren in de Isan (geen leeftijden) zijn overgebracht naar het ziekenhuis nadat zij honden roosterden en op aten. Naderhand bleek dat de dieren hondsdol waren. De toestand van de kinderen is nog onbekend.

Zondag was het computersysteem van Immigration down. Zo’n 10.000 mensen konden zonder registratie het land inkomen of verlaten.

De minister van toerisme zou wel een 5-jarig visum willen invoeren. zie nieuwspagina

Thaise voetbal-competitie definitief afgekapt door dood van de koning. zie nieuwspagina

De enige vrijgezel in ons dorp is een vrouw van 35 jaar. Volgens haar moeder heeft ze te veel afslank pillen gegeten en is dat op haar hersenen geslagen. Ze heeft lang gestudeerd, maar is door dit probleem haar baan kwijt geraakt. Een beetje wezenloos staat ze bij ons in de tuin een kwartier naar mijn parkieten te staren en vertrekt daarna geruisloos… … lees verder

Op de nieuwspagina  staan nog 10-tallen nieuws-feiten meer, met links en foto's naar de originele berichten. De nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. 

Eerdere nieuwsberichten zijn hier te lezen.

Hier tref je mijn pagina's op Facebook, Instagram en Flickr.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com
 This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sifaa · Sa-nga Ban (sub district) · Doi Saket, Thailand 50220 · Thailand

Email Marketing Powered by Mailchimp