Copy

19 juni 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy,  'Living in Thailand'. Nieuwe artikelen op de startpagina.


Zijn we net de grote droge periode doorgekomen, het regenseizoen brengt de natuur weer in groei en bloei en dus moet al het gras en onkruid in het dorp gemaaid worden. Bovendien zijn er waarschuwingen voor overvloedige regen en dus overstromingen.

Bangkok braces for prolonged heavy rains and floods.

Minister Paiboon van Justitie kwam met een voorstel om methamphetamine, of wel YaBa niet langer te criminaliseren, want alle pogingen om het gebruik uit te roeien hebben de afgelopen 28 jaar gefaald. De minister pleit voor een proportionele straf en geen gevangenisstraf. Het kabinet heeft al een wetsontwerp goedgekeurd, dat rechtbanken in staat stelt te bepalen welke straf een YaBa gebruiker verdient, mogelijk een boete, maar minder streng dan de minimumstraffen die thans in de wet zijn vastgelegd. Methamphetamine wordt dan niet meer beschouwd als een hard drug maar als een normale drug.

De politie heeft de Wat Phra Dhammakaya omsingeld en wil de tempel binnen vallen om de abt Phra Dhammachayo te arresteren De abt wordt beschuldigd van heling en witwassen van geld. Duizenden volgelingen van de abt, gekleed in het wit, zitten voor de ingangen van de tempel, die geblokkeerd worden met prikkeldraad en graafmachines. Het is zeer de vraag of de politie die met 600 man aanwezig, de tempel durft binnen te gaan. Update: de politie heeft zich inderdaad teruggetrokken om geen confrontatie aan te gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is zondag, het is zwaar bewolkt en dus is het lekker weer met zo’n 28 graden. Goede dag om eens met dochter Robin naar het stadspark in Chiang Mai te gaan. Behalve een fraai park treft je daar ook honderden hongerige duiven aan en als je food hebt meegenomen, dan zijn dat je vrienden hoor. Robin vond het prachtig. Meer foto’s.

De leukste, mooiste en gevaarlijkste video’s zijn hier te zien.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com