Copy

16 januari 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook regelmatig nieuwe artikelen op de startpagina.

Het is winter en dus koud in Chiang Mai. In de nacht en de vroege ochtend slechts 12 graden. Ja, ik weet het, jullie in Nederland en Belgie lachen er om, maar als je in Thailand woont en gewend bent aan een temperatuur van zeker 30 graden, dan voelt 12 graden aan als vorst, maar dan zonder dat de verwarming aanstaat. We slapen met een extra dekbed en hebben als extra een vest en een trainingsbroek aan. Gelukkig is het om 9 uur alweer 16 graden en loopt de temperatuur langzaam op naar 29 graden.


Bo Sang Umbrella Festival.
Dit festival wordt steeds in januari gehouden.
Bo Sang is een dorp en ligt ca. 20 km van Chiang Mai, Noord Thailand. De papieren umbrella’s zijn zeer bekend en worden in veel reisgidsen, voornamelijk bij rondreizen, vermeld. Bekijk hier de foto's van gisteravond.

Dit stuk MOET je lezen. Corrupt police make Thailand a ‘dangerous trap’, says sister of murdered British tourist.

Mijn Senso koffie-machine is helaas naar de knoppen. Ik heb nog een zak met 48 koffie-pads over en die wil ik verloten onder lezers die permanent in Thailand wonen. De prijsvraag is: 'Hoe heet onze dochter'? De oplossing is te vinden op www.iBerthy.nl Stuur de oplossing uiterlijk zondag in naar 
Berthy@outlook.com De winnaar krijgt maandag bericht en de pads gratis toegezonden.

De zieke koning Bhumibol heeft het ziekenhuis na 8 maanden even verlaten voor een tripje naar zijn paleis in Bangkok. De 88-jarige koning wordt verpleegd voor een reeks van aandoeningen, en sterkt aan na een bloedinfectie en een gezwollen long. De gezondheid van de koning is een bron van grote zorg voor de meerderheid van de bevolking.

 Dan bouw je zo’n mooi huis en dan verf je het in deze groene ‘pijn in je ogen’ kleur. Natuurlijk, smakenverschillen, maar de Thaise smaak verschilt toch wel van de Hollandse, of zou jij ook deze kleur gebruiken?

Chinese toeriste weet nu ook dat je slangen niet moet gaan kussen, video. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERALandelijk, rijstvelden met bergen in de achtergrond, dat is Doi Saket. Het dorp ligt 25 km vanaf Chiang Mai city. Veel valt er niet te beleven, maar er is een prachtig tempelcomplex dat zeer de moeite waard is om te bezoeken.
Op de foto zie je de hooggelegen tempel al van ver.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com