Copy

28 mei 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

Maetaman Camp
Zondag gingen we naar het Maetaman Elephant Camp in Mae Taeng. Je hoeft er geen toegang te betalen en kunt, zoals je op de foto ziet, de jonge dieren aaien, al is Robin wel wat voorzichtig. De dieren krijgen er een goede verzorging, mishandelen lijkt hier niet aan de orde te zijn. Het was een leuke, aan te bevelen, ochtend. 35 Andere foto’s staan hier.

Koningin Sirikit heeft medische testen ondergaan die uitwijzen dat ze nog steeds last heeft van onvoldoende bloed in de hersenen. Dat maakte het koningshuis vrijdag in een zeldzaam bericht over haar gezondheid bekend. Een röntgenfoto heeft aangetoond dat er in de hersenen van de 83-jarige koningin nog steeds sporen zijn te zien van een eerdere ziekte. Net als in 2012 is er onvoldoende bloed in de hersenen.

Twee vrouwen zijn bij een ongeluk met een motorboot bij Koh Samui verdronken. Er zijn 2 vermisten. De lange smalle boot vervoerde 31 toeristen en een Thai. Door een plotselinge sterke golf sloeg de boot om.

Snake bites Thai man’s penis while he sat on the toilet.   Foto’s!


Het regent in Chiang Mai al 6 dagen achtereen, de regentijd is eindelijk aangebroken. De temperaturen gaan zo’n 10 graden omlaag naar 32 en het dreigende watertekort blijft uit. De boeren grijpen meteen hun kans. Die mochten en konden lang geen rijst verbouwen, maar nu pompen zij de akkers vol water. Regentijd klinkt onheilsspellend, maar dat valt mee. Regenen doet het 30 tot 60 minuten, dan valt er enorm veel water, daarna droogt alles weer op. Bovendien valt de regen meestal aan het eind van de dag of in de avond/nacht.

Duikfamilie bouwt leven op in Thailand.

A Japanese man was arrested after he was found sleeping with two young boys, aged 12 and 14 in room at a guesthouse in Chiang Mai.

Tot 28 mei is er een storm en regenwaarschuwing voor grote delen van Thailand. Er worden grote hoeveelheden regen verwacht.

fire
Zeker 17 meisjes zijn om het leven gekomen bij een brand in een school. De meisjes werden in hun slaap overvallen door het vuur. De brand brak kort voor middernacht uit en greep snel om zich heen. Het gebouw van 2 verdiepingen is deels van hout. De brandweer had 3 uur nodig om het vuur te blussen.  De meeste slachtoffers vielen doordat de kinderen sliepen. In het slaapgebouw in Chiang Rai verbleven 38 scholieren. Zeker 5 van de kinderen raakten gewond, 2 zijn er ernstig aan toe. Uit onderzoek is gebleken dat de deuren van het slaapverblijf op slot zaten, daardoor zaten de kinderen vast in het brandende pand. Het ging om scholieren van 5 tot en met 12 jaar oud, uit arme gezinnen. De ouders van de overleden kinderen krijgen ieder ฿ 100.000 van de schoolverzekering, de gewonde kinderen krijgen ฿ 20.000 voor medische zorg.

De politie maakt er weer een media-show van, maar de 2 mensen gaan waarschijnlijk heel veel jaren de gavangenis in, zie foto: Two people were arrested and almost 300,000 speed pills and one kilogram of crystal methamphetamine, or ice, were seized from their truck in Mae Chang district

De autoriteiten hebben een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de invloedrijke boeddhistische abt Phra Dhammachayo op beschuldiging van het witwassen van geld en het ontvangen van illegale donaties. De advocaten van de abt zeggen dat hij te ziek is om verhoord te worden.


En langs de weg wonen is altijd link, het is het zoveelste ongeluk in korte tijd waarbij een auto in een woning of een tuin denkt te moeten parkeren.

A Japanese man taking a “selfie” on the famous River Kwai Bridge was seriously injured after being hit by a train in full view of hundreds ofshocked tourists.

Artsen hebben bij koning Bhumibol opnieuw vocht weggezogen dat druk uitoefende op zijn hersenen. De 88-jarige monarch is zeer fragiel en ligt in het ziekenhuis in Bangkok.

De Nederlandse marechaussee heeft op Schiphol twee mannen (57 en 59) opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij kinderporno en kindersekstoerisme. Het echtpaar uit Krommenie stond op het punt om naar Thailand te vertrekken.

De leukste, mooiste en gevaarlijkste video’s zijn hier te zien.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com