Copy

7 juni 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

 


Vorige zaterdag gingen wij naar de Queen Sirikit garden in Mae Rim, op ongeveer 50 km vanuit Chiang Mai. Een halve dag kun je makkelijk doorbrengen in deze fraaie botanische tuin, die ieder seizoen weer nieuwe bloemen showt. De toegang voor farang bedraagt ฿100, maar onder de 12 en boven de 60 is gratis en dus betaalden wij alleen voor de auto ฿100 baht en ฿40 voor Yui. Eten en drinken is uiteraard verkrijgbaar. Zo’n 40 foto’s kun je hier bekijken. 

Bij Koh Samet zijn zeker 30 toeristen gewond geraakt toen de speedboot waarin zij zaten op een ander vaartuig botste. De gewonden zijn overgebracht naar diverse ziekenhuizen.


Wij gingen 3 dagen op vakantie naar Pai,  vandaar dat deze nieuwsbrief een dag later aankomt. Maandag een verslag op iBerthy

Een hotel op het eiland Koh Chang is ingestort. Er is 1 dode en 6 anderen werden ingesloten door het puin, maar werden gered.

Bij een bezoek aan de Tiger-tempel ontdekte de politie in een vriezer de lichamen van veertig ingevroren welpen. Volgens non-gouvernmentele organisaties als Wildlife Friends Foundation Thailand kunnen de dode welpen gebruikt worden voor traditionele medicijnen, vooral populair in het naburige China.

In de tijgertempel, die thans ontruimt wordt, zijn in een vriezer 40 baby-tijgers gevonden. Foto’s.

Koh Tao murders appeal reveals shocking new evidence suggesting unfair trial and wrongful convictions.

Het is over en uit voor de Tiger Temple, een van de populairste attracties in Thailand. De overheid is de beruchte tempel met meer dan 100 tijgers binnengevallen en is bezig de dieren weg te halen. Een enorme operatie.

In pics | Thai officials start moving tigers from Buddhist temple

Op 9 juni a.s. zit His Majesty the King 70 jaar op de troon, reden om een speciaal ฿70 biljet uit te geven, dat bij iedere bank voor ฿100 te koop is.

Fallen Angels. True cost of sex tourism: Philippines’ fatherless kids

Airport review: Bangkok Suvarnabhumi

The secret lives of Thailand's ladyboys.

In Udon Thani zijn 3 besmettingen met het Zika virus gesignaleerd. Dit virus wordt verspreid door de een mug. De zikakoorts is doorgaans snel over, maar
er zijn sterke aanwijzingen dat deze infectie tijdens een zwangerschap zeer schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind.

De 28-jarige Britse vrouw die om het leven kwam bij het speedboot ongeluk bij Koh Samui was op huwelijksreis. Foto.

De leukste, mooiste en gevaarlijkste video’s zijn hier te zien.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com