Copy

12 maart 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

Ach ja, TIS, this is thailand. De voormalig hoogste misdaadbestrijder is zelf fors in de fout. Hij bezit ruim 346 miljoen baht en zelfs een topambtenaar kan dit niet bij elkaar  verdienen. Tarit zoals de man heet wordt door de NACC volledig doorgelicht. Hij kwam in de picture omdat hij een heel duur huis liet bouwen notabene op grond van de regering. Ook betaalde hij er geen belasting over. Tarit zegt het geld met onder meer aandelenhandel verdiend te hebben.

De gouverneur van Bangkok overweegt om Songkran te beperken tot 3 dagen en wel van 13 t/m 15 april. Normaal start het feest op de 12e. Deze maatregel heeft de bedoeling om water te besparen. Het is ook onzinnig nu er een fors watertekort verwacht wordt om met grote hoeveelheden water te gaan gooien. Nu al wordt, in Bangkok en omgeving, aangeraden om 60 liter drinkwater in huis te bewaren.

ziekenhuis-2
De afgelopen week wel het nieuws maar geen nieuwe artikelen geplaatst. Onze dochter werd voor 3 dagen in het ziekenhuis opgenomen met een virus en daar ging alle aandacht naar toe. Gelukkig is ze weer thuis.

De bus in Thailand, het blijft een grote gok of je aankomt. In 1 week tijd zijn er 5 busongelukken te vermelden, met 3 doden en 71 gewonden.

De planeet Uranus heeft net zijn 84-jarige reis rond de zon beëindigd en is gearriveerd in een stuk van de hemel dat door Thaise astrologen beschouwd wordt als verantwoordelijk voor het collectieve geluk van het land. De laatste keer dat Uranus in die zone terecht kwam, begon de Siamese staatsgreep van 1932 die het land veranderde van een absolute tot een constitutionele monarchie. 

Onderaan de nieuwspagina 2 bijzondere video's.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com