Copy

13 augustus 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy & Sifaa.nl

Extra nieuwsbrief ivm de 13 bomaanslagen. Behalve het laatste nieuws ook verwijzingen naar foto-pagina's:

Zaterdag 13 augustus, de balans van de in totaal 13 bomaanslagen is 4 doden en 35 gewonden en uiteraard veel materiele schade. Foto’s staan hier. Een opsomming van de gebeurtenissen staat hier.

Michelle (18) gewond bij aanslag Thailand: ‘Ze heeft flink veel pijn’

Tot nu toe heeft niemand de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen.

Een dubbele bomaanslag in Hua Hin zorgde op donderdag-avond voor 1 dode en 19 gewonden, van wie 3 in levensgevaar verkeren. Onder de lichtgewonden is een Nederlandse vrouw. Lees hier ook een Nederlands verslag van Edwin Wiek. Op vrijdag gingen nog eens 2 bommen af in Hua Hin. Even later op de dag ontploften bommen in Phuket, 1 gewonde en Krabi ook bommen. Onder de Nederlandse gewonden zijn drie vrouwen, van 49, 23 en 18 jaar. Zij zijn nog in het ziekenhuis. De vrouwen van 49 en 23 zijn ernstig gewond en de 18-jarige vrouw heeft lichte verwondingen opgelopen. Een Nederlandse man van 72 heeft na behandeling het ziekenhuis verlaten.  Voor het hele land is een terreur alarm afgegeven. In eerste instantie dacht de politie aan Moslim terrorisme, maar later op de dag was men daar niet geheel zeker van. Donderdagmiddag en vrijdagochtend vroeg vlogen winkelcentra in brand in de zuidelijke stad Trang en Surat Thani. De politie vermoedt dat ze zijn veroorzaakt door bommen. In Surat Thani waren aanslagen op het hoofdbureau van politie en een kantoor van de marine gepleegd. Overal in het land worden veiligheidsposten ingericht. Extra bewaking is er in Bangkok bij de Skytrain en shoppingmalls. Op de vliegvelden van Phuket en Bangkok is de bewaking opgevoerd. Op Krabi zijn 3 festiviteiten van dit weekend afgeblazen.  Update: De politie heeft 2 mannen opgepakt voor betrokkenheid bij de aanslagen. Bij de aanslagen vielen 4 doden, 35 mensen, onder wie 4 Nederlanders, raakten gewond. Thailand gaat niet uit van terroristische aanslagen. Wat het motief van de daders wel is, is niet duidelijk. De daders zouden mogelijkmedestanders zijn van oud-premier Thaksin, die door de junta opzij werd geschoven. Ambassadeur Hartogh laat via Twitter weten dat er vandaag in overleg met Buza in Den Haag een aangepast reisadvies voor Thailand kan komen. Foto’s

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. 

Hier tref je mijn pagina's op Facebook, Instagram en Flickr.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com