Copy

9 juli 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy,  'Living in Thailand'. Nieuwe artikelen op de startpagina.

 

Prinses Robin

Prinses Robin
Mijn vader noemt mij steeds Prinses Robin, maar jij mag mij gewoon Robin noemen. Ben nu al 1,5 jaar en ga sinds 3 maanden naar school, waar ik vaak uit mijn eigen klas ontsnap en bij de kinderen van 3 jaar ga spelen, die huilen tenminste niet om moeder of oma en die vallen niet om als ik tegen ze aanloop. Ik kan al hele verhalen vertellen, alleen pappa en mamma verstaan mij nog niet. Mijn hobby’s zijn, zoals je op de foto’s kunt zien: Dansen en YouTube cartoons kijken op mijn phablet en daarop kan ik met mijn wijsvinger naar andere cartoons zappen. Dag! Tot een volgende keer. Foto's hier.

Robots are set to take the jobs of millions of Asian workers in the coming years.

Thailand is na Libie het gevaarlijkste land wat betreft het verkeer. Er vallen de meeste verkeersdoden en gewonden, gemeten naar de bevolking. Complete oorzaak hiervan is het feit dat Thai zich totaal niet in het verkeer kunnen gedragen. Er is ook nauwelijks rijervaring nodig om een rijbewijs te verkrijgen. Vaders en moeders die zelf geen benul hebben van het verkeer, leren hun kinderen motor- en autorijden. Zo ontstaan al die bizarre verkeers-ongelukken. Neem nu de grote vrachtwagens, die rijden met een attitude van ‘Wie doet mij wat’ snoeihard over de vluchtstrook om maar bij het stoplicht vooraan te staan. Wel, bij deze vrachtwagen, die ik gisteren betrapte, ging het dus mis. Scheuren langs de auto’s die wel voor het stoplicht staan en dan even vergeten dat er een betonnen vluchtstrook op de kruising staat. Gevolg is dat de met cementzakken volgeladen vrachtwagen tegen de betonnen rand knalde, omsloeg en alle lading verloor. Een ambulance deed wel zijn best voor de idiote chauffeur. Foto

The Meteorological Department has announced heavy rain is to be seen across the nation with particular caution voiced for 13 provinces in the north, east and south. Provinces that should brace for storms include Chiang Mai, Chiang rai, Phayao, Prae, Nan, Pitsanulok, Petcabun, Chantaburi, Trad, Ranong, Phuket, Krabi and Trang. Rains will also continue in Bangkok.

Thailand wary as more Zika cases reported

Mystery-fruit

Mystery tree that ‘bears fruit in the shape of WOMEN’ found growing in Thailand

Op 15 juli wordt er in Thailand een No Alcohol day gehouden.

Phi Ta Khon festival, Loei. In 2016 wordt het festival op 6, 7 en 8 juli gehouden. Het geestenfestival is een vrolijk festival en wordt voornamelijk door de Thai zelf bezocht. Toeristen zijn hier nauwelijks te vinden. Het populaire festival is een combinatie van processies en oude tradities en is een bezoek zeker waard . Het speelt zich allemaal af in Dan Chai, de omgeving van Loei. Een goede reden om deze mooie, niet toeristische provincie te bezoeken. Hier de foto’s.

De, niet Thailand, moppen pagina is bijgewerkt.

De leukste, mooiste en gevaarlijkste video’s zijn hier te zien.

Thailand in 360 graden foto’s met Google streetview.

De leukste, mooiste en gevaarlijkste video’s zijn hier te zien.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com