Copy

30 januari 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

ff4Het jaarlijkse Chiang Mai Flower festival wordt dit jaar gehouden van 5 t/m 7 februari. Lokatie: Suan Buak Had Park, Tha Pae Gate Plaza, en Nawarat Bridge. Er is een wedstrijd wie de mooiste bloemen heeft, op zaterdag is er een praalwagen optocht en de uitverkiezing van miss Flower.

De tijgertempel bevindt zich in de provincie Kanchanaburi, ongeveer 120 kilometer van Bangkok en is al jaren ??n van de meest omstreden attracties van Thailand.

robin-jennerMamma, is dat een Barbie? vraagt het meisje, wijzend op onze dochter Robin aan haar moeder. Wij moeten lachen natuurlijk. Even later speelt Robin met een meisje van 4 jaar in een shopping mall. Beide little girls hebben de grootste lol. Als de moeder weg wil vraagt het meisje: Mamma, mag ik haar mee naar huis nemen? Een man en vrouw zitten naast ons in een coffeeshop, zegt de vrouw ‘Wat een mooi meisje is dat, ze lijkt op haar vader’. Kijk dat vindt Pappa leuk.

 In het dorp zijn nieuwe bewoners gekomen, zij hebben er een huis laten bouwen. Nadat eerst een aantal monniken het huis hebben ingezegend, werd er in de avond een groot feest gehouden, met ongeveer 300 bezoekers. Behalve veel eten en nog meer drank waren er ook 2 zangeressen ingehuurd. De dames waren vast niet op zang-kwaliteit geselecteerd, maar eerder op borstomvang en verplichte zeer korte jurk. Op 'meters hoge hakken' weten zij de feestgangers aardig op te vrolijken, tenminste het mannelijke deel dan, met ondeugende liedjes zoals 'Meneer laat de volgende keer je vrouw thuis, dan hebben wij een lange, lange nacht'. De volgende dag kun aan de lege flessen zien dat er aardig doorgedronken werd.

Inmiddels zijn er 14 mensen in het noorden van Thailand overleden waarvan vaststaat dat dit door de kou komt. Dinsdagmiddag was het 10 graden in Chiang Mai, maar meer noordelijk was het maar 5 graden. Voor diegene die 
niet begrijpt waarom dat zo koud is: Normaal gesproken is het in de middag zo’n 32 graden, een daling dus van meer dan 20-25 graden. Veel mensen hebben geen dikke kleding of extra dekens.

Zo doe je dat in Thailand: Je bent getrouwd en heb ook een mia noi. Die vriendin gaat ‘vreemd’ en dan schiet je haar dood, ook haar vriend natuurlijk en de moeder moet er ook aan geloven. En ach, je bent politie-agent toch?  

Op 8 februari start het Chinese Nieuwe jaar, het jaar van de Aap. In Chiang Mai en Bangkok wonen veel Thai van Chinese afkomst en daar wordt het dan ook groots gevierd. De Chinese dierenriem heeft twaalf tekens: rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit of schaap, aap, haan, hond, varken. De aan de tekens toegekende eigenschappen zijn.

angel-popAngel doll, het is een rage in Thailand. Grote poppen, die sprekend lijken op echte kinderen. Monniken ‘zegenen’ de poppen en in het vliegtuig kun je een stoel voor ze reserveren. In Bangkok is een restaurant die diners maakt, speciaal voor de doll. Het zou de eigenaren geluk brengen. Het stamt af van de Thaise verering van dode kinderen en foetussen, een eeuwenoude traditie. Gisteren zijn 2 mensen aangehouden die drugs probeerden te smokkelen in zo’n pop.

Naar aanleiding van de 'Poppen-rage' in Thailand: "Het gaat inderdaad slecht met het land". "De Thaise huishoudschuld is heel groot. Mensen hebben veel leningen, ook informele. En vergis je niet: in Thailand is veel drankmisbruik,  zijn veel alleenstaande moeders, vroegtijdig schoolverlaters. Het zijn niet alleen maar witte stranden."  Lees het hele artikel. 

Op zee was er maar 1 regel: Je werkt altijd.

Op een vroege morgen wandelen naar het strand. De girls die je ziet zijn allemaal geboren als jongetje. Bekijk de video, helemaal onderaan de nieuwspagina. 

 Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com