Copy

23 januari 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook regelmatig nieuwe artikelen op de startpagina.

Vanaf april wordt er een groot water tekort verwacht in meerdere provincies. Kijk eens naar de foto’s van de Yom rivier in Sukhothai. 

 In Shoppingmall Promenada, Chiang Mai, wordt dit weekend een 'Pet Show' gehouden. Behalve honden en katten ook bijzondere dieren, zoals een uil, hier op de foto. Maar er zijn ook reemde kikkers, harige en giftige spinnenvogels, slangen, geitjes, schildpadden, nou ja, kijk zelf maar. 

Het lichaam van de populaire acteur Tridsadee ‘Por’ Sahawong is dinsdag onder grote belangstelling begonnen aan de laatste reis naar geboorteplaats Buriram. De acteur stierf maandag in een ziekenhuis in Bangkok, 
waar hij 70 dagen geleden werd opgenomen, besmet met dengue fever. Hij was al die tijd in coma. Het Department of Disease Control waarschuwt ervoor dat er geen stilstaand water in je huis of op je erf staat, want dat is een broedplaats van denque muggen. Er is geen medicijn tegen denque besmetting.

 Mae Kampong. Op ruim een uur rijden vanaf ons huis, vanaf Chiang Mai ca. 1,5 uur, kom je in amphur Mae On en het bergdorp Mae Kampong. Om er te komen moet je steile hellingen en dus ook snelle afdalingen op de smalle weg maken. In het dorp lijkt men voornamelijk te leven van Thaise toeristen, een farang heb ik er niet gezien. Overal kun je eten of koffie drinken, maar ook een kamer of een heel huisje huren. Het dorp is hoog gelegen
en dus is het er koud, iets wat de Thai geweldig vinden. Wij hadden er een leuke middag tussen het natuurschoon. Bekijk de foto serie hier.

Dashcam noodzakelijk. In het bizarre verkeer van Thailand kun je maar beter een dashcam in je auto monteren. Nadat de eerste niet 
meer goed functioneerde heb ik maar snel een nieuwe gekocht. Mocht je een aanrijding krijgen dan kun je tenminste jezelf verdedigen met de camera beelden. Niet alleen dat je met een auto meestal de ‘schuldige’ bent, maar als je ook nog farang bent dan zegt de tegenpartij ‘Jij hebt een verzekering en ik niet’. Een Thaise ‘wijsheid’. Een proef opname, niet echt interessant hoor, kun je zien op YouTube.   

 Nee dit is geen crash van een vliegtuig, het toestel is keurig op een zeer grote aanhanger buiten het dorp geparkeerd. Yui denkt dat er een restaurant van gemaakt gaat worden. Zal dan wel fastfood zijn denk ik.

 Roti is zo’n heerlijk Thais straatgerecht. Zelf koop ik steeds Roti-banaan voor 30 baht en gemaakt door deze dame. De stralende lach krijg ik er gratis bij. Opmerkelijk is dat roti’s vrijwel uitsluitend gemaakt worden door 
Moslims, net zoals het goud verkocht wordt door Thai van Chinese afkomst. 

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com