Copy

6 februari 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

Een Nederlandse vrouw van 84 is in Pattaya opgepakt en vervolgens na 12 uur weer vrijgelaten op een borgtocht van 5000 baht omdat zij volgens de politie de Thaise gokwet zou hebben overtreden. De vrouw maakte deel uit van een bridgeclub en zou zich schuldig hebben gemaakt aan illegaal gokken. De Thaise politie was echter niet op de hoogte van het feit dat bridge helemaal niet met geld gespeeld wordt, maar met punten. Toen de politie het gokken niet hard kon maken haalden ze, om gezichtsverlies te voorkomen, een oude wet uit de kast die een limiet stelt aan het aantal kaarten dat in een kamer mag zijn.

Veiligheid is niet altijd gegarandeerd in dit land, dat ondervonden 2 toeristen uit Rusland  die bij het eiland Phi Phi aan het duiken waren. Zij werden ernstig gewond toen ze overvaren werden door een speedboot. De mannen zijn naar een ziekenhuis op het eiland gebracht. Na eerste hulp werden ze naar Krabi gebracht, waar daar in het ziekenhuis een onderbeen moest worden geamputeerd.

birdyEen Thaise plossing. Gisteren ging ik bij een kleine 24-uurs Tesco winkel 4 blikjes koffie en batterijen kopen. Met mijn dochter op mijn arm, die probeerde om lollies en kauwgom bij de kassa te jatten, had ik niet zoveel aandacht voor het afrekenen. Ik betaalde 297 baht. Terug in de auto vond ik dat toch wel wat veel en keek het bonnetje na. Wat bleek, er waren geen 4 blikjes koffie afgerekend maar 14. Ik terug naar de winkel, waar de cassiere beaamde dat zij 10 blikjes te veel afgerekend had. Ze liep naar achteren en kwam terug met een mandje met Met behulp van Yui vertelde ik de cassiere dat ik toch meer dacht aan het terug betalen van de 10 te veel 
berekende blikjes koffie. Ze viel even stil, hier had ze nog niet aan gedacht. Maar zo kon het ook opgelost worden zei ze.

Olifant sloopt sprinkler en gaat spelen. Zie de video onderaan de nieuwspagina.

 Speciale ‘Aanbieding’. In de categorie ‘Bizarre borden’ scoort deze best goed hoor. Om ‘special member’ te worden dan moet je meerdere kopjes koffie drinken in deze coffee shop in Chiang Mai, maar dan krijg je op dinsdag, tussen 2 en 4 uur dan ook 50% korting! Rennen jongens en meiden ook natuurlijk.

Nu de maand januari om is, bekijk ik met meer belangstelling de statistieken van deze maand. De meest bekeken pagina is uiteraard de startpagina iBerthy.nl., gevolgd door de nieuwspagina. Van de ruim 140 pagina's en berichten is Chiang-khan het minst bekeken en dat is toch jammer, want het is de moeite van het kijken en lezen waard.

beny
2 februari: Vandaag is Yui jarig. Het begon ongezellig want ik moest naar Immigration, maar in de namiddag en avond zouden we het gezellig maken, mede door uit eten te gaan. Laat nu uitgerekend vandaag onze dochter veel last hebben van doorkomende tandjes en daardoor niet in haar normale doen. En dus hebben we rond etenstijd maar een grote pizza gekocht en mee naar huis genomen. Nou ja, we hebben de foto nog…..

Toen ik voor het eerst in Thailand een zakje pinda's kocht, spuugde ik de eerste meteen uit. Zacht en kletsnat waren ze en ik voelde mij bekocht. Realiseerde mij niet dat pinda's geen noten zijn maar peulvruchten die in de grond groeien, aardnoten dus. Voor menselijke consumptie is het gebruikelijk pinda's eerst te laten drogen, zij hebben 25-50% vocht in zich, om ze daarna te branden. Maar ja, in Thailand is alles anders.

Van die Thaise dingen. Het resort waar wij steeds overnachten als we in Sukhothai zijn, heeft te weinig gasten en dus minder inkomsten dan gedacht en dus hebben ze de prijs per overnachting met 400 baht verhoogd……. Mijn schoonzusje is een half jaar geleden voor de 2e keer getrouwd. Haar echtgenoot vond gisteren de foto’s van de eerste trouwerij en vroeg haar ‘Waarom weet ik dat niet’? Waarop schoonzusje reageerde met ‘Je hebt er nooit naar gevraagd’.

Overweeg je om met kinderen naar Thailand op vakantie te gaan? Bekijk dan deze pagina.

Het jaarlijkse Chiang Mai Flower festival wordt dit jaar gehouden van 5 t/m 7 februari. Lokatie: Suan Buak Had Park, Tha Pae Gate Plaza, en Nawarat Bridge. 

Op 8 februari start het Chinese Nieuwe jaar, het jaar van de Aap. In Chiang Mai en Bangkok wonen veel Thai van Chinese afkomst en daar wordt het dan ook groots gevierd.

 Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com