Copy

5 maart 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

De telelens op de Olympus camera en, soms van ver af, of portret foto’s maken. Op deze pagina staan (voorlopig) 22 voorbeelden.

And we let her go……. Vandaag gaat dochter Robin voor het eerst naar school. Ze heeft een eigen teacher die haar zal begeleiden want Robin is met 14 maanden de jongste ooit op deze school. Normaal kunnen kinderen pas naar deze school als zij tenminste 18 maanden zijn, maar de meesten zijn 2 jaar. Robin heeft het nodig en is bovendien groot en sterk. Wij kwamen net voor het volklied binnen en daarna deed Robin al mee met de Vogeltjes dans! 

Route 1095:  There are 762 turns on the road from Chiang Mai to Pai. 762 turns through hills, and forest, and rolling farmland. Together these elements consist of every green you can imagine, all shining under the hot sun. A scene that will forever be remembered in my mind as North Thailand.

Een man uit Myanmar heeft 5 maanden onschuldig in een politiecel gezeten op beschuldiging van het bezitten van drugs, die de politie in zijn kamer vond. Na een test bleek het om waspoeder te gaan, iets wat de politie gemakshalve niet wilde testen.

9 OF THAILAND’S CREEPIEST ATTRACTIONS. 

De regering roept de bevolking op om tijdens Songkran zuinig met water om te gaan. De premier is zeer bezorgd over de ontstane droogte. De regering werkt aan een campagne waarin de bevolking wordt gevraagd zich te beperken tot ‘rod nam dam hua’, ofwel het sprenkelen van een beetje water en niet gooien van volle emmers met water. Op veel plaatsen duurt het Songkran-feest een week. Wellicht een idee om het aantal ‘feestdagen’ in te perken?

Video hond en aap, die is leuk. Kijk onderaan de nieuwspagina

Drama in de familie. Maandag is een tante van mijn vrouw overleden, zij had kanker. Zij wonen zo’n 20 km bij Sukhothai vandaan midden in de rijstvelden en een kleine kilometer van de eerst volgende woning. Het echtpaar, dat zwaar aan de drank is, heeft een tweeling van 11 jaar. In de nacht slapen zij bij hun ouders, overdag zorgt Oma, van dik in de 80 jaar, voor beide meisjes in een huisje dat naast de woning staat. Op die maandag-morgen werd de tweeling wakker en vonden de vloer onder gekotst door hun moeder. De vader was al naar de rijstvelden om er te werken. De meisjes ruimden de rotzooi op en verschoonden hun moeder, die zwaar ademde en buitenbewustzijn was. De girls gingen niet naar school maar bleven bij hun moeder. Na korte tijd hoorden zij hun moeder niet meer ademen. Zij luisterden aan haar borst en voelden of zij nog uit haar neus ademde. Dat bleek niet het geval en de meisjes haalden Oma op, die iemand van de tempel liet komen. Een van de meisjes ging het rijstveld in om haar vader te waarschuwen. Morgen is de crematie waar de hele familie financieel aan bijdraagt.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com