Copy

13 februari 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

De politie-chef in Pattaya blijft erbij dat de leden van de bridge-club, waaronder een 84-jarige Nederlandse vrouw, voor de rechtbank worden gebracht, omdat zij volgens de politie de Thaise gokwet zou hebben overtreden. De gearresteerde oudjes, die 12 uur werden vastgehouden op het politieburo, hebben wel hun paspoort terug, maar moesten een borgsom van 5.000 baht betalen.

 Een Thais ontbijt is niet wat ik gewend ben, geen broodjes, geen koffie. Zie hier het ontbijt dat schoonmoeder maakt, dat bestaat altijd uit gebakken visjes en nog veel meer, voor mij onherkenbare zaken. Als wij bij (schoon)moeder ontbijten, dan koop ik onderweg toch wel even 2 tosti’s en een blikje koffie bij de 7-Eleven. Maar ook thuis kookt Yui in de ochtend het ontbijt als ware het een diner, nee ik eet niet mee.

Overweeg je om met kinderen naar Thailand op vakantie te gaan? Bekijk dan deze pagina.

 Oud Sukhothai. Sukhothai is vooral bekend om het prachtige Historical Park. Maar rond het park zijn ook veel ‘oudheden’ te bekijken. Vanochtend hebben we daarnaar gekeken. Dat is zeer de moeite waard en onder de bomen, in de schaduw is het heerlijk wandelen, ook voor dochter Robin. Bekijk de 25 foto’s.

14 februari: Valentijn wordt zeker ook in Thailand gevierd. Veel hele jonge meisjes vieren dit door sex te hebben met hun vriendje. Thailand heeft heel veel onbedoelde tiener-moeders. 

De lady boys van Nana Plaza, een video onderaan de nieuwspagina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHotel in Sukhothai.  We zijn voor 2 of 3 dagen in Sukhothai en logeren in het al wat oudere Orchid hotel voor 350 baht per nacht, ca. € 10. Een bordje met ‘Fax service’ geeft onbedoeld aan dat het hotel niet vorig jaar gebouwd is, maar het is er goed verblijven. Het hotel, met airco, ligt in het centrum.

Makha Bucha Day op 22 februari, is een belangrijke Buddhistische dag. Op de Buddhistische feestdagen mag geen alcohol verkocht worden. De meeste bars blijven dicht. Zelf alcohol meenmen naar een restaurant, dat kan wel, maar de Thai zelf zullen het niet zo snel doen. 

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com