Copy

16 juli 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy,  'Living in Thailand'. Nieuwe artikelen op de startpagina.

Think Safety
Think Safety, maar dan moet je er ook naar handelen……. De bewoners van deze container zijn zich vannacht de kolere geschrokken. De container gleed weg na hevige regenval, weg van de kort geleden aangebrachte grond en nam onderweg hun pickup truck even mee.

The government, through the Ministry of Culture, have launched a campaign to promote Thai cloth. These cloths would be made into contemporary outfits for everyday wearing in honour of Her Majesty Queen Sirikit on the auspicious occasion of Her Majesty’s 84 birthday on August 12, 2016.

brandweer

Een schandaal? De nieuwe brandweerauto’s in Bangkok. Lees het hier.

Robots are set to take the jobs of millions of Asian workers in the coming years.

statiegeldautomaat
Statiegeldautomaat.  Aan recycling wordt door veel Thai gedaan. Het levert ‘gratis geld’ op, want de meeste flessen en blikjes krijgt men kado. Zo ook bij ons, wij bewaren de flessen en blikjes voor de man die het dorp schoon houdt en ze 1x per week ophaalt. Maar, zo zegt Yui, dat doen we niet meer. Ik heb op de tv gezien dat er in Bangkok een automaat is gekomen waar je lege flessen in stopt en je er geld voor krijgt. Vanaf nu bewaren wij het tot er ook een automaat in Chiang Mai komt. Ik schiet in de lach, het begrip statiegeld is hier onbekend en ik leg het haar uit. Ze gelooft mij maar half, want ze heeft het zelf op tv gezien.

De, niet Thailand, moppen pagina is bijgewerkt.

De leukste, mooiste en gevaarlijkste video’s zijn hier te zien.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com