Copy

27 februari 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.


Verkeersborden in Thailand zijn mij niet altijd duidelijk. Neem nou dit bord. Meerdere keren maakte ik er een u-turn, omdat ik anders veel moest omrijden. Keek wel steeds of er geen politie in de buurt was. Op een keer vroeg ik aan mijn vrouw: wat staat er onder dat bord geschreven'? Oh zegt ze: verboden een U-turn te maken voor auto's met meer dan 6 wielen.....

De Witte Tempel in Chiang Rai gaat 2x 50 baht toegang berekenen voor farang. Het geld wordt gebruikt voor het onderhoud. Je krijgt er wel een brochure voor. Thai kunnen nog steeds gratis naar alle onderdelen.

Uit een onderzoek van buro Mercer blijkt dat van de 230 grote steden in de wereld, Bangkok op plek 173 komt voor wat betreft persoonlijke veiligheid.

Nederlanders in Thailand is een Facebook pagina met nuttige info. De beheerder tracht ook om een goede zorgverzekering te contracteren. Daarvoor dient hij wel voldoende leden te hebben. Aanmelden is nuttig en kan hier.

Zes ziekenhuizen in het noorden en noord-oosten dreigen een te kort aan water te krijgen vanwege de droogte. Inmiddels zijn ruim 2200 mensen ziek geworden door het gebruik van vuil water, het gaat dan om  voedselvergiftiging, diarree en tyfus. Schoon water gebruiken is het advies, maar dat moet men kopen.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vanmiddag waren we in het tempel-park van Doi Saket. Iced-coffee drinken in de koele shop en wandelen in het Buddha-park. Het levert de volgende foto-serie op.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com