Copy

14 mei 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

bike
Nee, de extra mouwen zijn niet omdat het koud is in Chiang Mai, maar ter bescherming tegen de zon (UV). En dat is hard nodig. Normaal ga ik uiterlijk om 7 uur een uur fietsen als dochter en echtgenote nog slapen, maar soms ben ik later wakker en kan ik niet meer weg, omdat dochter Robin eerst naar school gebracht moet worden. Dan kan ik pas na 9 uur weg, dan is de zon al lang wakker en heeft die de temperatuur al opgedreven naar 35 graden rond 10.30 uur. Vandaar de extra mouwen dus.

Profile: Cambodia’s private paedophile hunters

Thailand launches manhunt after fatal drugging, rape of 8-year-old girl.

Chatten met een andere man? Boyfriend vermoord zijn vriendinop Koh Phangan.

In Thailand worden veel kinderen met een taxi-mini-busje naar en van school gehaald. Ik breng en haal mijn dochter zelf, er zijn n.l. al meerdere dodelijke ongelukken gebeurt, door een kind te vergeten, dat in een snikhete bus komt te overlijden. Vandaag alweer, een meisje van 3 jaar, onbegrijpelijk dat er niets van vorige keren geleerd wordt. Het meisje is onopgemerkt achtergelaten in het busje nadat de airco het begeven had en de kinderen moesten overstappen. In mei 2013 vergat een onderwijzeres een jongen van 3 en enkele weken eerder vergaten 2 onderwijzeressen een 3-jarig meisje voor een kindergarten in Samut Prakan. Zij worden vervolgd voor grove nalatigheid.

Even lezen!  Police ‘forced driver to weighbridge at gunpoint‘.

Van 11 tot 16 geldt een stormwaarschuwing in het noorden en noord-oosten, alsmede het centrale gedeelte van het land.

Bekende merken flessen
Maar home-made vulling

En dit is dus een groothandel van fake shampoo. Ze verkopen het met name aan markt-mensen. Ooit afgevraagd waarom de shampoo op de markt zo goedkoop is? Om deze reden dus. De politie van Saraburi legde de produktie stil. Foto’s Rich Infinity.

Chiang Mai park fire blame falls on locals.

small_farm

De 10 leukste bestemmingen in Thailand als je met kinderen komt.

In minder dan 2 maanden zijn er in Thailand 34 mensen overleden door de hittegolf.

Een 19-jarige vriendin van 1 van de 6 jongens is aangehouden door de politie met een moord aanklacht, zie het onderstaande artikel. Zij zou tijdens de vechtpartij geroepen hebben ‘Kill him, kill him. Bovendien zou zij meerdere mensen bedreigen om niet te getuigen.        Zes Thaise jongens slaan een gehandicapte man dood (video).  Omdat 4 van de 6 zonen van politie-agenten zijn, vertrouwd de moeder niet dat er een een aanklacht komt en tot die tijd zal zij haar zoon niet laten cremeren. ‘I Watched Him as He Died,’ Witness to Disabled Man’s Murder Recalls.

Bananen
Fruit en groenten uit Thailand liggen onder vuur. In een test bleek bijna 50% van het fruit en groenten resten van bestrijdingsmiddelen te bevatten. Alleen watermeloen is niet besmet.  Zelfs het bekende Q-label doet het niet beter. Natuurlijk was het allang bekend dat er gevaarlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt worden, maar dat ook voedsel met het Q-label er aan meedoet is min of meer schokkend. Wij zelf kopen fruit liefst met het Q-label, zie de bananen. Natuurlijk, het Department of Agriculture verdedigt haar Q-label, maar het Engelse onderzoek bewijst iets anders. De dienst zegt al lang verboden pesticides, die het land werden binnen gesmokkeld, in beslag te nemen.

De leukste, mooiste en gevaarlijkste video’s zijn hier te zien.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com