Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

16 december 2016

In Nederland zijn de geesten van overledenen niet zo beleefd als hier in Thailand. Tenminste ik heb nog nooit gehoord dat die geesten afscheid komen nemen. Hier wel, zo vertelde een buurmeisje en mijn echtgenote beaamde dat het zo is. 

Tiger Zoo: DNAs of ten stuffed dead tiger cubs do not match with any of 147 tigers 

FOX Networks Group Asia gaat rechtszaken aan te spannen tegen de Bangkok Bank wegens het niet honoreren van twee aparte bankgaranties die als waarborg dienden voor uitzendingen van zijn zenders in Thailand door GMM en CTH. Beide bedrijven zijn belangrijke exploitanten van betaal-TV-platforms en bezitters van licenties voor mislukte digitale televisiezenders in Thailand. Krachtens licentieovereenkomsten met FOX uit 2013 zijn GMM en CTH verplicht FOX een totaalbedrag van meer dan 71 miljoen aan achterstallige betalingen en rente te betalen. Als waarborg voor die bedragen gaf de Bangkok Bank FOX garanties voor alle betalingen van GMM en CTH. Sinds het najaar van 2015 is Bangkok Bank in gebreke gebleven met garanties voor deze betalingsverplichtingen.   Bangkok Bank hit back.

In Hua Hin zijn na controle 6 hotels open zonder vergunning. Zij kunnen een boete krijgen van ฿ 10.000 per dag, vanaf de dag dat zij openden, dus dat kan lekker oplopen. En in het zuiden is de staat van beleg met 3 maanden verlengd.

‘Mijn leven na de aanslag’ ooggetuigen blikken terug op een fatale dag uit 2016. Vandaag: Michelle Vriesema (19) uit Drachten, die in Thailand drie kogels in haar been kreeg.

Een nieuwe rubriek: Raar? Toch waar!

Monniken Burma willen alle moslims het land uit

Bij internationale aankomst op Phuket lopen de wachttijden bij immigration op tot 2,5 uur. Er is wel extra personeel ingezet, maar het aantal computer terminals is gelijk gebleven. Artikel.

Back to nature Besides the popular Bridge on the River Kwai and Death Railway, a national park await visitors in Kanchanaburi

Still flooding in 5 southern provinces 

Het verhaal dat mensen, voor een ander, gevangenisstraffen tegen betaling uitzitten doet al heel lang de ronde, maar nu zou er een ‘echte zaak’ zijn. Een man uit Mukdahan zou betaald zijn om een gevangenisstraf uit te zitten. Een politie-man zou ฿ 200.000 hebben beloofd in ruil voor de bekentenis hij de eigenaar van kostbaar beschermd hout was. Volgens die politieman zou hij max 4 maanden straf krijgen. Maar zo soepel liep het niet: Slechts de helft van het beloofde geld werd uitbetaald en de rechter veroordeelde hem tot vier jaar en drie maanden. De echtgenote besloot na een paar maanden om een advocaat in de arm te nemen om de straf aan te vechten, zij nam daarbij wel het risico van meineed door haar man. (wordt vast vervolgd).

Op de nieuwspagina  staan nog 10-tallen nieuws-feiten meer, met links en foto's naar de originele berichten. De nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. 

Eerdere nieuwsberichten zijn hier te lezen.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com
 This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sifaa · Sa-nga Ban (sub district) · Doi Saket, Thailand 50220 · Thailand

Email Marketing Powered by Mailchimp