Copy

2 april 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

De overheid heeft de noodtoestand afgekondigd in 23 van de 76 provincies. Steeds meer Thais lijden onder de zware droogte, die grote delen van het land in haar greep heeft. Meer dan 3.700 dorpen zijn inmiddels wegens de ergste droogte in 20 jaar, aangewezen op hulp van de regering. Dat zijn er 1.200 meer dan 2 weken geleden. Meer dan 380 tankwagens zijn het platteland ingestuurd om de dorpen van water te voorzien.

medicijnen box
iBerthy.nl

Thailand in 360 graden foto’s met Google streetview.

De provincies Mae Hong Son, Chiang Rai en Phayao  hebben nog veel last van de smog met resp. 152 microgram, 138 tot 182mcg, en 128mcg, waar de veiligheidsnorm 120 is. Hier in Chiang Mai is de lucht inderdaad opgeklaard, maar fris is het nog niet. Ikzelf, mijn vrouw en dochter hebben al ruim 3 weken forse last van de smog, met veel keelpijn, hoesten en verkouden. Een ding is zeker: volgend jaar maart gaan wij op vakantie naar de kust, hier blijven is erg ongezond.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Songkran komt er aan, 13 t/m 15 april, de winkels liggen vol met Songkran kleding, pistolen en guns. Zal mij benieuwen of er nog een restrictie komt op het misbruik van water, nu grote delen van het land ‘droog’ staan. Lees meer over Songkran op deze pagina.

A cycling tour of Bangkok’s smiling slums.

De regering het waterverbruik tijdens Songkran terugdringen en vraagt de mensen geen waterslangen te gebruiken en geen watertanks op pickup trucks te plaatsen. In Bangkok is Songkran op Silom Road teruggebracht van 3 naar 2 dagen, op 13 en 14 april tussen 12 en 21 uur. Super-soakers en alcohol zijn verboden. Gevraagd wordt om planten spuiters te gebruiken om zo veel water te besparen.

De beste en leukste video's staan op de nieuwe video pagina die steeds aangevuld zal worden.

iBerthy.nl
In Chiang Mai, Promenada Shopping Mall, bezochten we een uitgebreide tentoonstelling van foto’s en schilderijen. Hier een selectie. Click op de foto’s op iBerthy.nl voor een vergroting.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com