Copy

21 mei 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy'Living in Thailand' heeft ook nieuwe artikelen op de startpagina.

Volle tempels
Gisteren was het Visakha Bucha dag, een Buddhistische feestdag waarop de geboorte, verlichting en dood van de Buddha wordt herdacht. In de vroege ochtend zitten de tempels vol en klinken de gezangen van de monnniken over de rijstvelden. Wij gaan zelf pas later op de dag naar de tempel om de drukte te vermijden.

Artsen hebben bij koning Bhumibol opnieuw vocht weggezogen dat druk uitoefende op zijn hersenen. De 88-jarige monarch is zeer fragiel en ligt in het ziekenhuis in Bangkok.

De Nederlandse marechaussee heeft op Schiphol twee mannen (57 en 59) opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij kinderporno en kindersekstoerisme. Het echtpaar uit Krommenie stond op het punt om naar Thailand te vertrekken.

De internationale gemeenschap blijft relatief stil over autoritair Thailand. Waarom is dat zo? ‘Diplomatie moet niet scoren op de publieke scène, maar resultaten halen. In Azië weegt Europa eigenlijk relatief licht.’


Een vreemd gezicht: Bij een crematorium (brandplaats) staan veel ‘afgedankte’ geestenhuisjes, waar de Thai altijd zo zorgvuldig mee omgaan. Zouden de eigenaren ook op de brandplaats verbrand zijn? En op de foto rechts zie je een eenzame monnik op dezelfde brandplaats kamperen. Zijn monniken dan niet bang voor geesten?

Vorig jaar won Thailand de bij de miss Universe verkiezingen de eerste prijs voor de mooiste nationale klederdracht. Dit jaar draagt de Thaise deelneemster een ‘gouden’ jurk die de vorm heeft van een stupa. Veel Thai vinden de jurk niet mooi. Bekijk de foto’s hier.

Leicester-spelers worden als helden onthaald in “tweede thuisland” Thailand

Avocado
De Avocado bevat in tegenstelling tot de gangbare fruitsoorten zoals appel en banaan heel veel onverzadigde vetten, weinig suiker en erg veel voedingsvezels. Dit is dus echt een fruitsoort die je aan je voedingspatroon toe kunt voegen. Wij kopen de Avocado’s direct van de farm, die geen verboden bestrijdingsmiddelen gebruikt, 3 kilo voor 150 baht + 60 baht aan verzendkosten, waardoor we de bestelling al de volgende dag ontvangen. Lees hier meer over de Avocado

Elke dag oorlog in Thailand, onzichtbaar in wereldpers.

De Durian was vorig jaar al duur en in 2016 ligt de prijs nog eens 20% hoger. Een Durian van ca. 2 kg, waarvan het grootste deel schil, kost nu ca. 280 baht. Veel wordt aan China verkocht en dus is er ‘schaarste’.

De regering heeft besloten een aantal eilanden in de Andamanse Zee, waaronder het populaire Koh Tachai, te sluiten voor toeristen om de natuur te laten herstellen.   Enkele eilanden zullen na 5 maanden weer open gaan, maar Koh Tachai blijft dan dicht. Koh Tachai is toegankelijk voor ongeveer 70 toeristen per dag, maar er zouden dagelijks 1000 toeristen naar het ongerepte eiland toekomen voor een dag-excursie.

Sex tourism: Thai trade boosted by ‘repressed’ tourists in Pattaya.

Profile: Cambodia’s private paedophile hunters

Thailand launches manhunt after fatal drugging, rape of 8-year-old girl.

De leukste, mooiste en gevaarlijkste video’s zijn hier te zien.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. Bij ‘breaking news‘ verschijnt er per direct een extra bericht.

Op Flickr staat de grote Thailand foto-serie.
iBerthy op Instagram.
Facebook pagina iBerthy.
Het weerbericht.
De prijs van het Thaise goud.
De wisselkoers van de Thaise Baht en valuta calculator.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com