Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

30 december 2016: Het weekbericht van weblog Sifaa.nl

Inwoners van Bueng Khong Long zijn nog steeds diep onder de indruk van een mini-tornado die recent een standbeeld van de boeddhistische slangengod Naga raakte. Video

December, de tijd om Longan uit de boomgaard te plukken. Door de eigenaar van de boomgaard zijn zo’n 20 mensen ingehuurd om de pluk te regelen.  Op de markt kost het fruit 25 baht per kilo. Meer Thais fruit.

Ach, Thai girls reizen niet naar Oman voor de fraaie natuur….  

Het kabinet heeft besloten om de verbouw van hennep voor medicinale doeleinden in een aantal noordelijke provincies toe te staan. Het besluit van het kabinet is een voorschot op de wens om marihuana, methamphetamine en kratom niet langer als harddrug te beschouwen.

Overheidsdiensten zijn gesloten van 31/12/2016 tot en met 3 januari 2017.

Tijdens de 7 gevaarlijke dagen rond oud en nieuwjaar (29/12 tot 4/1) gaat de politie streng controleren op alcohol gebruik in het verkeer. Ieder jaar vallen er in deze periode veel doden en gewonden in het verkeer. Vorig jaar vielen er in die 7 dagen 380 verkeersdoden.

Raar? Toch waar!  Een groep gewapende mannen heeft maandag een vrouw (30) onthoofd in Afghanistan, nadat ze in haar eentje de stad was ingetrokken om boodschappen te doen op de markt. Dat is verboden door de taliban.  En Waar zijn mensen die op sterven liggen mee bezig? Kerry Egan (39) uit het Amerikaanse South Carolina weet het als geen ander. En Niemand die het gedacht zal hebben toen ze nog op school zat, maar Sabrina Pal (21) heeft net haar allereerste nationale modellenwedstrijd gewonnen…. Raar? Toch waar!

In inschrijvingsgeld aan de Rangsit Universiteit in Bangkok is vanaf volgend semester ook betaalbaar met rijst. De maatregelen kadert in een actie van de overheid om de rijstboeren te ondersteunen. De Thaise overheid heeft daarom twee miljard dollar uitgetrokken om de rijstboeren te ondersteunen. Landbouwers worden aangemoedigd om andere gewassen te planten en om de rijst op te slaan en te verkopen wanneer de prijzen opnieuw in de lift zitten. De Rangsit Universiteit doet ook een duit in het zakje, door het voedsel te aanvaarden als betalingsmiddel. “Mijn ouders zouden anders een onbetrouwbare geldlener hebben moeten aanspreken”, getuigt Witsanu Sukmoonsiri, een 22-jarige student. Het studiegeld, 20.620 baht (550 euro) zal hij volgend semester betalen met rijst van de boerderij van zijn ouders. Achttien andere studenten zouden ook gebruik maken van de maatregel. Bron metrotime.be

Doi Inthanon Peak in Chiang Mai province this morning fell to 4C

Former city governor Bhichit Rattakul given five years for corruption 

Authorities now target sand beds on Patong beach 

Dogs, pangolins and bear bile on the menu in South-east Asia   

Passenger vans are the champion of road accidents among public transport services 

Voor zaterdag wensen wij je een gezellige jaarwisseling en voor daarna: Een gezond, veilig en happy 2017.

Op de nieuwspagina nog 10-tallen nieuws-feiten meer, met links en foto's naar de originele berichten. Deze pagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. 

Eerdere nieuwsberichten zijn hier te lezen.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com
 This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sifaa · Sa-nga Ban (sub district) · Doi Saket, Thailand 50220 · Thailand

Email Marketing Powered by Mailchimp