Copy

12 augustus 2016: Het weekbericht van weblog iBerthy & Sifaa.nl

Een dubbele bomaanslag in Hua Hin zorgde voor 1 dode en 19 gewonden, van wie 3 in levensgevaar verkeren. Onder de lichtgewonden is een Nederlandse vrouw. Lees hier ook een Nederlands verslag van Edwin Wiek.

queen-sirikit-1960Deze vrijdag 12 augustus, is Koningin Sirikit jarig, zij werd 84 jaar. Het is een officiele feestdag, banken en overheidsinstellingen zijn gesloten. Op deze dag is het tevens Moederdag. De foto, met haar 4 kinderen, is gemaakt in 1960.

En in Trang raakten zes mensen gewond bij een bomaanslag.

Timeline of recent bomb blasts.

De telecom waakhond van Thailand zegt dat het niet zo’n vaart loopt met de traceerbare simcards. Er zullen nog veel debatten over volgen. Zie ook het artikel  hieronder.

call

Take a Look Inside Bangkok’s Last Phone Booths.

Van 11 tot 17 augustus geldt een waarschuwing voor zware regenval en storm in het noorden, noord-oosten, oosten en zuid-Thailand.

I will never buy any local SIM card that allows the authorities to track my movements. This is an invasion of privacy,” said Tim Ronning, from Denmark.

Thailand wil binnen 6 maanden alle buitenlanders in Thailand een speciale SIM-kaart verstrekken waarbij de overheid de locatie kan volgen. Buitenlandse toeristen die niet gelokaliseerd willen worden, kunnen hun eigen simkaart blijven gebruiken, zij worden niet verplicht om de locatie-tracking aan te zetten. Wanneer iemand een Simcard van een Thaise telecom-provider aanschaft dan staat de locatie-tracking automatisch aan. Ook wil men een grens stellen aan het gebruik van Thaise pre-paid kaarten. Thans blijven ongebruikte nummers 90 dagen geldig, die termijn zal worden aangepast naar 15 dagen. Dat zou overigens betekenen dat indien je Thailand verlaat je na 15 dagen je nummer kwijt bent.  SIM CARDS.

Half Thai, half Farang. Thai zijn gek op kinderen, dat valt op. Op alle kinderen wel te verstaan, maar extra leuk vinden ze kinderen met een Thaise moeder en een Farang (blanke) vader. Het is een goede combinatie want…..lees verder

The side of Bangkok tourists don’t get to see.

bpYES.  Bij het afgelopen zondag gehouden referendum heeft de Thaise bevolking voor de nieuwe grondwet gestemd. De voorlopige cijfers zijn: 61% voor en 39% tegen. De opkomst viel tegen, ca. 53% waar op 60% gehoopt werd. Midden 2017 zullen er verkiezingen worden gehouden. Volgens Prinya Thaewanarumitkul, vice-rector van de Thammasat universiteit, is de uitslag een indicatie dat de mensen een corruptie-vrije politiek willen.

De voormalige premier Yingluck is in de rechtbank verschenen op de eerste dag van de rechtszaak tegen haar wegens corruptie rond een subsidie-programma voor rijstboeren. Ze wordt ervan beschuldigd dat ze niets aan de corruptie deed rond de populaire subsidieverstrekking die door haar broer en eveneens ex-premier Thaksin was opgezet.

Op de nieuwspagina  staan 10-tallen nieuws-feiten met links naar de originele berichten. Deze nieuwspagina wordt dagelijks meerdere malen bijgewerkt. 

Hier tref je mijn pagina's op Facebook, Instagram en Flickr.

Copyright © 2015  iBerthy.nl, All rights reserved.
Our mailing address is:
Berthy@outlook.com