Copy
Augustus 2015

MKB-Café 27 augustus 2015 over de aanjaagfunctie van Big Data

Het volgende MKB-Café heeft als thema hoe Big Data de aanjager kan zijn van de Nederlandse economie. Er komen drie sprekers: Erik van Tol in zijn hoedanigheid als aanjager MKB bij het doorbraakproject Big Data en twee bedrijven, Xomnia en Anchormen, bespreken een klantcase. Aanmelden is een vereiste, deelname is voor MKB. 

MEER INFORMATIE EN AANMELDING 

BIG DATA IS BELANGRIJK EXPORTPRODUCT

Artikel van Computable.nl over hoe big data de concurrentiepositie van Nederland kan verbeteren. 

Nederland kent diverse initiatieven als het gaat om big data. Zo heeft TNO inmiddels voor het tweede achtereenvolgende jaar een big data-symposium georganiseerd, waar nieuwe ideeën op het gebied van big data werden gepitcht. Ook staat er in Almere een ‘Big Data Value Center’, dat een koppeling biedt tussen de universiteit en toekomstige bedrijven.

In vergelijking met andere Europese landen staan we er dus goed voor als Nederland. Met Amerika kunnen we ons echter nog maar beter niet proberen te meten. Wat ligt hieraan ten grondslag en hoe kunnen we onze concurrentie-positie verder verbeteren?

LEES MEER

Kansen Big Data voor uw bedrijf

De analyse van Big Data kan ook voor uw bedrijf kansen bieden voor groei of het verbeteren van processen. Door uit ruwe gegevens de juiste kennis te halen, kunt u efficiënter werken of uw klanten beter bedienen.

BEKIJK HET FILMPJE VAN DE KAMER VAN KOOPHANDEL!
 

DATA FOR HUMANITY

Internationaal staan we aan de vooravond van een datagedreven maatschappij. Dat brengt allerhande veilgheids- en privacykwesties met zich mee. Daarom heeft het Big Data Value Center de open brief ondertekend die een paar principes afspreekt (internationaal). Een mooi initiatief van twee professoren uit Groningen en Frankfurt met als doel om mensen en instituties bij elkaar te brengen die dezelfde motivatie delen om data als gemeengoed en voor welbevinden van mensen te gebruiken. 

Principles:
1. Do not harm
2. Use data to help create peaceful coexistence
3. Use data to help vulnerable people and people in need
4. Use data to preserve and improve natural environment
5. Use data to help creating a fair world without discrimination

MEER

MEDIATHEEK OVER BIG DATA

Artikelen, rapporten, white papers en filmpje op ons YouTube-kanaal.

GA NAAR ONZE MEDIATHEEK


Big Data Value Center is een initiatief van
TNO, SURFsara, de Kamer van Koophandel, Economic Board Utrecht, Amsterdam Economic Board en Economic Development Board Almere
 
Uitschrijven | Volg ons op Twitter | Stuur door | Contact | Website
Copyright © 2015 Big Data Value Center, Alle rechten voorbehouden.

Wordt deze e-mail niet correct weergegeven? Bekijk in uw browser.