Copy
Nieuwsbrief juni 2016

BIG DATA GAME -
TRAIN DE TRAINER

De Big Data Game is opgebouwd rond een fictieve data-driven innovatie, in een sector die iedereen kent, maar waarbij geen van de spelers waarschijnlijk de specifieke domeinkennis van heeft. Iedereen start dus vanuit dezelfde uitgangspositie.Het doel van de big data game is het geven van inzicht in issues en basiselementen die cruciaal zijn bij het innoveren met data in ecosystemen. Het creëert bewustzijn en inzicht welke gebruikt kan worden als een startpunt voor nieuwe ideeën of een soort van kick-start van aan gezamenlijke innovatie. En op een leuke manier! 

Op 13 juni is er in het Big Data Value Center in Almere een Train de Trainer sessie. In a Train the Trainer sessie maakt u kennis met alle ins en outs van de Big Data Game en hoe je zo'n sessie kan faciliteren als trainer. U krijgt de spelmaterialen digitaal, evenals een certificaat van deelname en uw naam en organisatie zal op deze website als zijnde 'gecertificeerde trainer' worden genoemd.

Elementen van een Train de Trainer sessie:

  • Het spelen van de Big Data Game: we beginnen met het spelen van het spel. De regels worden uitgelegd zoals ze worden uitgelegd in een gewone spelsessie en er 3 tot 4 rondes gespeeld worden. Op deze manier weet je wat het is om het spel te spelen en maak je kennis met de achtergrond ervan.
  • Alle spelmaterialen worden behandeld, zodat je weet wat de ideeën erachter zijn.
  • Alle impliciete en expliciete regels worden besproken. Op deze manier zul je in staat om precies te verklaren waarom bepaalde dingen gebeuren in het spel.
  • Vervolgens gaan we in kleine groepjes oefenen we om de regels uit te leggen en antwoord geven op de resterende vragen.
  • Een train de trainer-sessie duurt 4-5 uur en kan in groepen van 4-10 personen.

De kosten zijn € 395 (excl. BTW) per persoon. Als u deelneemt met twee mensen van hetzelfde bedrijf kosten zijn € 295 (excl. BTW) per persoon.
13 juni (Big Data Value Center, Almere, Nederland), 13.00-17.00 uur.
Minimaal 10 en maximaal 20 personen deelnemers.

Meer informatie: KLIK HIER

MKB-CAFE 16 JUNI OVER SECURITY & HOSPITALITY

Het Big Data Value Center Almere nodigt u uit om op donderdag 16 juni van 15.00 - 17.00 uur deel te nemen aan het Big Data Café: Deze bijeenkomst heeft als thema de laatste stand is op gebied van Security & Hospitality. De bijeenkomst wordt gehouden in het Big Data Value Center, waar gewerkt wordt aan concrete toepassingen van Big Data.

1. Adversarial machine learning: niet alleen worden systemen gehackt op de klassieke manier, maar ook tegenwoordig door de aanwezige machine learning componenten te hacken (tweaking van algoritmen/ parameters/data). Dit vraagt om geheel nieuwe aanpakken.
2. Privacy Analytics: het onderdrukken van privacy-gevoelige informatie met machine learning technieken (ook bij homomorphic encryption kan ML worden ingezet)
3. Diverse topics uit het veiligheidsdomein. 

U bent van harte welkom, maar wij horen graag of u komt. 
MEER INFORMATIE EN AANMELDING

TWEE NIEUWE MKB+ PARTNERS

Het MKB+ Partnernetwerk van het BDVC groeit gestaag met nieuwe deelnemers met kennis over big data toepassingen. Onlangs zijn Secwatch en OBILytics aangesloten bij ons netwerk.


OBILytics wil organisaties laten zien hoe zij veel slimmer en efficiënter keuzes kunnen maken door hun eigen data met externe data, in het bijzonder sociale en online data, te combineren, te analyseren en op een andere manier te gebruiken. 


Secwatch is gespecialiseerd in één ding: het adviseren in ICT beveiliging en daar zijn zij heel goed in. Secwatch is de partner die samen met u risico’s en gevaren in kaart brengt en hier oplossingen voor biedt. Als leverancier van security expertise, werkt Secwatch vooral met organisaties samen om te komen tot een security oplossing die aansluit op de eigen bedrijfsvoering en die zowel direct als voor lange termijn effectief is.
 


Big Data Value Center is een initiatief van
TNO, SURFsara, Economic Board Utrecht,
Amsterdam Economic Board en Economic Development Board Almere

 
Uitschrijven | Volg ons op Twitter | Stuur door | Contact | Website
Copyright © 2016 Big Data Value Center, Alle rechten voorbehouden.

Wordt deze e-mail niet correct weergegeven? Bekijk in uw browser.