Copy
Tack för att du tog dig tid att besöka vår monter på Nordiska trädgårdar. Här kommer lite information om föreningen Hemmaodlat och kommande aktiviteter. 

Tre snabba om Hemmaodlat
  • Ideell odlingsförening med bas i Malmö, grundad 2014. 
  • Har öppet för medlemmar varje onsdag. 
  • Främsta fokus har varit kring hydro- och akvaponisk odling. 
Aktuella kurser 

Helgkurs i hydroponisk odling

Datum 27-28 April. Tid: 09-17, 09-13 Plats: Hemmaodlat, Augustenborgstorget Malmö. 

Vi har efter ett trettiotal kurser omarbetat vår kurs i hydroponisk odling. Tack vare vår långa erfarenhet och feedback från våra deltagare har vi hittat ett format som passar alla som vill lära sig odla utan jord. Kursen sträcker sig över en helg där vi jobbar 8h på lördagen och 4h på söndagen (så att det finns tid att ta sig hem).

Läs mer och anmäl

Heldagskurs i Akvaponisk odling 

Datum 18 Maj Tid: 09-17 Plats: Hemmaodlat, Augustenborgstorget Malmö. 

Fiskar, mikroorganismer och växter som lever i symbios. Akvaponik är fantastiskt roligt, men också svårt eftersom vi måste ta hänsyn till så många faktorer. I den här kursen går vi igenom alla de faktorer som spelar roll för att få till ett bra och stabilt ekosystem. Det är bra om du har lite förkunskap om antingen hydroponisk odling eller fiskar, men inget krav. Målet med kursen är att du ska få kunskap att starta upp ditt eget system. Kursen sträcker sig över en heldag där vi blandar teori med praktiska genomgångar.  

Läs mer och anmäl
Hydroponisk odling - köksträdgård utan jord

Ordförande i föreningen Hemmaodlat, Niklas Hjelm har skrivit en bok om hydroponisk odling. Perfekt för dig som vill få en bra introduktion med tydliga guider kring hur man kan bygga och vad man kan odla utan jord. Den finns där du hittar böcker eller på Bokus / Adlibris

 
Vi finns på många ställen. Följ och prata med oss i någon av följande medier.
Facebook
Insta
Hemsida
Pinterest
YouTube

Harvy

För dig som vill ta en genväg i odlandet och aldrig behöva köpa sallad eller kryddväxter igen. 

Harvy är ett startkit som vi på Hemmaodlat har utvecklat tillsammans med Nelson Garden. Den är lätt att placera, tillverkad i Sverige och du kommer igång och odlar på mindre än 10 minuter. Perfekt hela året om. Du hittar den där du hittar produker från Nelson Garden. 
Läs mer på Harvy.se
Hemmaodlats mål har sedan starten varit att få så många som möjligt att börja odla, oavsett förutsättningar och tidigare kunskap. Vi delar därför väldigt mycket material helt kostnadsfritt. En bra plats att börja är på vår odlingssida. Där kan du sedan klicka dig vidare till artiklar som intresserar just dig. På vår Facebookgrupp är det mycket diskussioner. Passa på och ställ en fråga där om du kör fast eller om du bara vill dela bilder på din odling.

Sist, om du känner att Hemmaodlat är något du vill engagera dig i eller bara vill stödja för att du tycker om vår värdegrund, fundera på att bli medlem. Det kostar 250kr per år (200kr för studenter) och kommer med många fördelar. Lättast är att swisha namn och e-post till 123 231 3039. Det går också bra att använda vårt bankgiro 549-1212.

Gröna hälsningar 

/ Niklas 
Ordförande Hemmaodlat
Besöks och postadress
Hemmaodlat
Augustenborgstorget
Malmö 21447
Sweden

Add us to your address book


Vill du inte längre ta emot dessa mail?
Ta bort prenumeration

Email Marketing Powered by Mailchimp