Copy

Fortsätt odla! 

Efter en värme som inte släppt taget sen i våras har det slagit om rejält i många delar av landet. För många innebär det att det är dags att stänga ner odlandet till nästa vår. När jag själv började odla var det nästan exakt vid den här tidpunkten på året. Jag hade sett ett Ted Talk om Window Farms och blev helt såld på idéen. Som ny odlare var det här med säsonger något jag inte alls tänkte på utan beställde glatt hem fröer att plantera. Resultatet blev inte riktigt vad jag hade hoppats på och främst på grund av bristen på ljus. Det går alldeles utmärkt att fortsätta odla både inne och på en inglasad balkong/uterum så länge ljuset och viss värme finns där. 

För dig som är sugen att fortsätta med odlandet kolla in dessa länkar: 

För dig som inte orkar bygga eget så rekommenderas Harvy
HÖSTLOVSPYSSEL FÖR STORA OCH SMÅ
DROP IN - 31/10 - 1/11 (Kl 11-15)

Varmt välkomna till Hemmaodlat för höstlovspyssel!

Vi bjuder in barn och vuxna för en rolig dag i kreativitetens tecken, där vi tillsammans kommer att skapa hydroponiska odlingar med hjälp av PET-flaskor. Fröer, näring och allt annat som behövs till odlingen samt färg, papper och annat kul material som behövs för att dekorera den finns på plats och ingår givetvis i priset. 

Vi bjuder på bullar, saft och kaffe - och odlingen, den får ni ta med er hem!

Obs! Vi kommer enbart att ha ett begränsat antal PET-flaskor till hands och ser därför gärna att ni har med er en 2-liters PET-flaska när ni kommer.

Pris: 50kr per odling. 
Plats: Hemmaodlat på Augustenborgstorget i Malmö


NYA KORTA ARTIKLAR
Överdosering av växtnäring 
Många näringslösningar är starka och det är lätt hänt att du överdoserar vilket kan leda till en obalans i din näringslösning.
LÄS MER
Sallad som går i blom 
Stress kan få salladen att gå i blom. Om din sallad eller andra växter går i blom tidigare än väntat är det sannolikt på grund av stress. Vanligast är värmestress, vattenbrist och skadedjur.
LÄS MER
Föreläsning: Blommor och bin
21 November klockan 18.00 på Hemmaodlat

En föreläsning om vikten av pollinering och hur du kan tänka som odlare för att se till att dina grödor blir ordentligt pollinerade. Gratis för medlemmar i Hemmaodlat, 100kr för övriga. En Facebooklänk till eventet. 


NYA FILMER
Inglasad balkong i Oktober
Tänk på att hålla din sådd fuktig

Detta är bara några av de nya filmer som vi har uppe. För att se alla kolla in vår youtube kanal. Vi försöker även svara på frågor du ställer via video nu så om du har en fråga du vill att vi tar upp så maila gärna in det. Det går bra att svara på det här mailet. 
 
HELGKURSER I HYDROPONISK ODLING
Vi har bara några få platser kvar till helgkursen den 17-18 November. Passa på och anmäl redan idag. 

NYTT DATUM I JANUARI
Det går även att anmäla sig till den första helgkursen för nästa år som är den 26-27 Januari. Platserna har redan börjat fyllats. 
Läs mer och anmäl på vår kurssida.
Gröna hälsningar 

/ Niklas Hjelm
Ordf. Hemmaodlat
Besöks och postadress
Hemmaodlat
Augustenborgstorget
Malmö 21447
Sweden

Add us to your address book


Vill du inte längre ta emot dessa mail?
Ta bort prenumeration

Email Marketing Powered by Mailchimp