Copy

Vinternytt

Glädjande nog blev hemmaodling utvald till årets begagnade julklapp av Blocket. Statistiken talar sitt tydliga språk och visar på en 26% ökning av typiska produkter inom kategorin jämfört mot samma period förra året. Vad som är intressant är att produkter säljs inom kategorin "Möbler och inredning", vilket visar på hur odlingen har kommit att bli en del av hemmen. För att visa hur det kan se ut hemma hos en "hemmaodlare" har vi börjat med en ny serie "Lär känna våra hemmaodlare." Först ut är Jesper. Kolla in klippet när vi gjorde ett besök hemma hos honom. 
 


NYA KORTA ARTIKLAR
Kulturarvet
Ända sedan människan först började vandra på jorden har hen samlat in en mängd vilda växter, alltifrån gräs, kål och ärtväxter till bär, nötter och knölar.
LÄS MER
Överdosering av växtnäring 
Många näringslösningar är starka och det är lätt hänt att du överdoserar vilket kan leda till en obalans i din näringslösning.
LÄS MER
Förboka boken om hydroponisk odling

Ordförande i Hemmaodlat Niklas Hjelm har under de senaste två åren jobbat med den första svenska boken om hydroponisk odling. Det är en guide för nybörjaren med tydliga DIY instruktioner och en fördjupningsdel för dig som kommit en bit redan. Du kan nu förboka boken hos Adlibris och Bokus
Föreläsning: Odlingssubstrat
9 Januari  klockan 18.00 på Hemmaodlat

Pimpsten, vermiculite, kokos, planteringsjord. Odlingssubstraten är många. I den här föreläsningen går vi igenom hur du använder dem och hur du kan kombinera dem för bästa resultat. En Facebooklänk till eventet. 


NYA FILMER
Vikten av relativ fuktighet - Del 2
Vikten av relativ fuktighet - Del 3

Detta är bara några av de nya filmer som vi har uppe. För att se alla kolla in vår youtube kanal. Vi försöker även svara på frågor du ställer via video nu så om du har en fråga du vill att vi tar upp så maila gärna in det. Det går bra att svara på det här mailet. 
 
HELGKURSER I HYDROPONISK ODLING
Vi har nu lagt upp nya datum för våra populära helgkurser i hydroponisk odling, nästa är den 26-27 Januari. Passa på och anmäl redan idag. 

 
Bli medlem 2019
Hemmaodlat är en ideell odlingsförening vars mål är att sprida odling till så många som möjligt. Vi är helt beroende av våra medlemmar för att kunna driva vår verksamhet. Som medlem får du vara med på alla våra föreläsningar, och studiebesök kostnadsfritt, låna böcker och ta del av rabatter från våra samarbetspartners. Tack för ditt stöd! 

Bankgiro: 549-1212
Swish: 123 231 3039
Ange namn och e-post. 250kr (200kr för student). 
 
Gröna hälsningar 

/ Niklas Hjelm
Ordf. Hemmaodlat
Besöks och postadress
Hemmaodlat
Augustenborgstorget
Malmö 21447
Sweden

Add us to your address book


Vill du inte längre ta emot dessa mail?
Ta bort prenumeration

Email Marketing Powered by Mailchimp