Copy
Ett år går fort, här är några av våra höjdpunkter från året och lite om vad som händer nästa. Gott grönt år!

Några höjdpunkter 2017

Harvy - Den hydroponiska odlingslådan

Vi förhandsvisar Harvy, vår nya hydroponiska odlingslösning på Elmiamässan i Jönköping tillsammans med Nelson Garden. Den är nominerad till årets trädgårdsprodukt och kommer finnas i handeln sista veckan i februari. Medlemmar kommer få möjlighet att köpa till bättre pris. 

Sofiero och Alnarp

Hemmaodlat medverkar på flera utställningar under året, bland annat trädgårdsfesten på Sofiero och när SLU firade 40 år. Planen för 2018 är att vi återigen ska medverka på Malmö Garden Show med en ny balkong. Möjlighet att medverka finns, kontakta oss vid intresse. 

Climate KIC innovationstävling

Hemmaodlat går vidare i en innovationstävling för hållbar matproduktion i städer. Just nu är vi en av fem tävlande med deltagare från hela Europa. Nästa inlämning är i början av Mars, håll tummarna! 

Planerat 2018

Chilikväll 31 Januari 18.00

En helkväll med chili. Eva Robild föreläser om sin nya bok "Chili - 222 sorter att odla och äta". Vi gör chilisås, byter chilifröer och smakar exotiska sorter. Möjlighet att köpa chiliplantor och Evas nya bok. Gratis för medlemmar (150 kr för icke-medlemmar). Begränsat antal platser, anmäl till niklas@hemmaodlat.se

Ombyggnad av vårt aquaponics

Sommaren 2015 byggde vårt stora aquaponicssystem. Sedan dess har vi lärt oss väldigt mycket om akvaponik och det har blivit dags att uppdatera systemet. Arbetet är redan påbörjat och vi räknar med att det tar 3 månader innan det nya systemet är uppe och rullar.

Nytt i det här systemet är att vi kommer logga betydligt mer och dela informationen via vår hemsidan. Vi kommer även ha mer avancerad filtrering, bättre skydd mot olyckor och även odla större växter såsom tomater och chili på ett mer effektivt sätt. Väldigt spännande! Även här finns möjlighet att vara med. Bara kom en onsdag efter 17.00 till våra lokaler på Augustenborgstorget.

Nordiska trädgårdar 22-25 Mars

Hemmaodlat kommer tillsammans med Nelson Garden medverka på Nordiska trädgårdar. Vi kommer även tillsammans med FOR föreläsa om hydroponik på mässan. Givetvis kommer fokus ligga på Harvy där du får möjlighet att se hur och varför vi tror så mycket på vår lösning. 

Gott grönt år!

Vi önskar dig odlingslycka hela nästa år! Vill du ändra hur du får dessa meddelande?
Du kan uppdatera dina inställningar eller ta bort dig själv från listan.

Email Marketing Powered by Mailchimp