Copy

Odlingsnytt

Hej alla glada prenumeranter. Våren har varit intensiv med lansering av Harvy - vår hydroponiska odlingslåda och innovationstävlingen från KIC. Vi har mycket spännande att berätta. 

Ny minibutik

Efter en intensiv lansering på Nordiska trädgårdar har vi nått ut till många om fördelarna med hydroponisk odling. Vi sålde Harvy till pensionärer som ville ha pelargoner till studenter som vill ha basilika. Jättekul!
För att göra det lättare att få tag i Harvy har vi öppnat en liten minibutik på onsdagar. Där finns alltid personal på plats från 17.00 på onsdagar. Adressen är Augustenborgstorget i Malmö. 
Läs mer om Harvy
Viktig information för dig som köpt Harvy. 
Vid en kvalitetskontroll upptäckte Nelson Garden att vissa försådda pluggar helt eller delvis saknar frö. Detta gäller förpackningar med försådda pluggar för basilika och sallat som ingår i startpaketet för hydroponisk odling (Art.nr. 5551, 5552, 5553). Om du har köpt ett startpaket med pluggar som saknar frö ta kontakt med Nelson Garden på konsument@nelsongarden.se så löser de det. 
 
Hemmaodlat vidare i KIC Tävling
Hemmaodlat är en av tre deltagare som har gått vidare till det sista steget i KIC innovationstävling som anordnas tillsammans med Vinnova/SLU.

I vårt förslag har vi lyckats få fram en realistisk modell på hur odling kan ske inom stadens gränser utan att nyttja externa resurser. Vi producerar fiskmat på plats, nyttjar fjärrvärme, samlar in regnvatten och drar nytta av solens värme och energi på ett smart sätt. Dessutom har vi tagit fram ett unikt koncept där besökarna får interagera med odlingen. Nu väntar uppföljning i April, och förhoppningsvis räcker det hela vägen fram. 
 
Hemmaodlat nya medlemmar i FOR
Under Nordiska trädgårdar höll FOR (Fritidsodlingen Riksorganisation) stämma där föreningen Hemmaodlat togs upp som medlemmar. Fantastiskt roligt vilket öppnar upp för spännande samarbetsmöjligheter över hela landet. 
 
Läs mer om FOR

NYA FILMER
Vad du ska tänka på för att odla med biologisk näring. 
Hur du kan tänka när du planerar att odla i DWC / Harvy. 
Hur du kan plantera en avokadokärna

Detta är bara några av de nya filmer som vi har uppe. För att se alla kolla in vår youtube kanal. Vi försöker även svara på frågor du ställer via video nu så om du har en fråga du vill att vi tar upp så maila gärna in det. Det går bra att svara på det här mailet. 
 
EVENEMANG

Planering av din odling

22 April klockan 13-14.30 Hemmaodlat

Lär dig hur du kan tänka kring planering av din odling. Du får svar på frågor som: Vilka växter fungerar bra ihop? Hur lång tid tar det innan jag kan skörda? Hur ofta ska jag plantera nytt? 100kr (gratis för medlemmar i föreningen). Vi bjuder på fika. Anmälan till info@hemmaodlat.se

Recirkulerande DWC

25 April klockan 18-19. Hemmaodlat

Föreläsning om recirkulerande DWC (Deep Water Culture) system. Smart om du vill odla större växter direkt i vatten och bara fylla på vatten på ett ställe. Växer som bara den! Gratis för medlemmar, 100kr för övriga.

Helgkurs Hydroponik

26-27 Maj. Hemmaodlat

Vi har några få platser kvar till helgkursen i Maj. Passa på att anmäla redan nu. 

Till kurssidan

Besöks och postadress
Hemmaodlat
Augustenborgstorget
Malmö 21447
Sweden

Add us to your address book


Vill du inte längre ta emot dessa mail?
Ta bort prenumeration

Email Marketing Powered by Mailchimp