Copy


Namnge vår mötesplats - Vinn Harvy 3!

Vi på Hemmaodlat tillsammans med Alnarp Foodtech kommer etablera oss i Alnarp till våren 2020 och nu behöver vi din hjälp att sätta namn på platsen.

Bästa förslaget vinner en Harvy 3. Skicka ditt förslag till niklas@hemmaodlat.se senast den sista November. Bästa förslaget presenteras innan årsskiftet. Här hittar du en Harvy 3


Idén bakom 
Vi skapar en testbädd och mötesplats för odling och mat i Alnarp, en idé om en plats där vi samexisterar med vår omgivning, och inte tar mer än vad vi ger tillbaka. Att respektera att vi alla är en del av naturen, dess kretslopp och värna om den. Vill vi skapa en plats som är i balans, där genvägar och stress förkastas och saker får lov att ta tid. 


Vad vi vill skapa 
På kartan ovan ser ni vår långsiktiga vision. Den mörka byggnaden högst upp i hörnet är vår fysiska byggnad, hjärtat av verksamheten där vi håller kurser, anordnar workshops, har en liten butik m.m. Denna byggnad är ihopkopplad med vårt försöksväxthus (längst upp i mitten). Här prövar vi nya sätt att odla på och testar dessutom att tekniker för att spara energi i växthusodling. Nedanför hittar ni vår ätbara barnträdgård där föräldrar kan känna sig trygga att låta sina barn upptäcka glädjen i att plocka direkt från stjälken. Nedanför har vi miljöer för att laga mat utomhus i direkt anslutning till våra försöksbäddar utomhus. Här jämför vi olika odlingstekniker såsom grus/gräsklipp, bokashi, biokol, no-dig m.m. I anslutning till detta finns både bär, fruktträd och en besöksträdgård designad av studenter från SLU. Låta växterna ta större plats
Vi behöver ställa om till ett samhälle där växterna tar större plats i våra liv än vad de gör idag - både på individ och samhällsnivå. Västvärldens köttkonsumtion skapar brutna kretslopp vilket skapar hälsoproblem, mer bekämpningsmedel, vattenbrist och minskad biologisk mångfald för att nämna några av problemen. Vi hoppas att vi med vårt testbädd och mötesplats kan hjälpa till att lösa problemen, och sprida kunskap om dessa lösningar till fler.

Gärna namn på svenska
Ska vi gå till.... 
Det är en workshop på....  vill du hänga med? 
Har du hört talats om det häftiga försöket på....

Namn är svårt, men vi är övertygade om att du kan hjälpa oss. Det ska inte ha med hydroponik eller någon annan teknik i namnet. Det får inte vara upptaget redan, och gärna inte för långt. 


Gröna hälsningar / Niklas

P.S Vi har några platser kvar till vår helgkurs i hydroponisk odling den 23-24 November. Anmäl på kurssidan.
Besöks och postadress
Hemmaodlat
Augustenborgstorget
Malmö 21447
Sweden

Add us to your address book


Vill du inte längre ta emot dessa mail?
Ta bort prenumeration

Email Marketing Powered by Mailchimp