Copy

Odlingsnytt

Efter 18 månader har vi nått vägs ände i innovationstävlingen om hållbar matproduktion i städer. Målet var att hitta ett sätt att producera mat inom stadens gränaser där både ekologiska, sociala och ekonomiska hänsyn togs. Vår lösning Urban Ecosystems mötte upp alla dessa punkter. Tyvärr förstod inte juryn vårt koncept fullt ut, något som vi såg i feedbacken. Jättetrist när det faller på det, men sånt är livet. Är du nyfiken på vår lösning så går den att ladda ner som PDF på länken nedan. Allt är på engelska och vi har tagit bort en del specifika siffror. I övrigt finns hela konceptet där. Lämna gärna en kommentar vad ni tycker om det. 

Läs hela vårt förslag

Jobbar du med byggentreprenad eller känner någon i Skåne som gör det?
Vi på Hemmaodlat planerar att expandera vår verksamhet och bygga upp en ny mötesplats och odlingshubb på SLU i Alnarp. Just nu letar vi efter byggentreprenad som kan hjälpa oss. Alla tips tas tacksamhet emot till niklas@hemmaodlat.se
Föreläsning: Vilka växter passar att odla ihop
26 September klockan 18.00 på Hemmaodlat

En del växter fort, en del långsamt. En del blir stora, andra små. I den här föreläsningen går vi igenom hur du kan kombinera olika växter för att få ut det mesta av din odling. Gratis för medlemmar i Hemmaodlat, 100kr för övriga. Vi bjuder på fika. Anmäl gärna innan genom att svara på det här mailet.


NYA FILMER
Hur har det gått med avokadon?

Detta är bara några av de nya filmer som vi har uppe. För att se alla kolla in vår youtube kanal. Vi försöker även svara på frågor du ställer via video nu så om du har en fråga du vill att vi tar upp så maila gärna in det. Det går bra att svara på det här mailet. 
 

NYHET: Veckokurs i hydroponisk odling 

Varje torsdag i 6 veckor. 4 Okt - 8 Nov. 18-19.30

För dig som bor nära Malmö erbjuder vi nu igen vår veckokurs i hydroponisk odling. Under 6 veckor får du en perfekt odlingsgrund att stå på. Kursen foksuerar på ätbara växter som går att odla året om oavsett om du bor stort eller smått. Under veckorna bygger vi upp små hydroponiska system och det finns även möjlighet att på onsdagar bygga sitt eget i vår verkstad. Antalet platser är begränsat.   Läs mer och anmäl

Vi har även helgkurser följande datum:
17-18 November

Gröna hälsningar 

/ Niklas Hjelm
Ordf. Hemmaodlat
Besöks och postadress
Hemmaodlat
Augustenborgstorget
Malmö 21447
Sweden

Add us to your address book


Vill du inte längre ta emot dessa mail?
Ta bort prenumeration

Email Marketing Powered by Mailchimp