Copy

Odlingsnytt

Sommaren har varit allt annat än lugn för oss på Hemmaodlat. Efter dryga ett och ett halvt års arbete har vi nu äntligen lämnat in vårt sista förslag i innovationstävlingen som anordnas av KIC Climate Kick. Målet har varit att lösa livsmedelsproduktion i staden på ett hållbart sätt. Vi är nöjda med vårt förslag och förhoppningsvis räcker det hela vägen. I mitten av September får vi besked. 

Mycket kul på gång nu. Vi besöker Stockholm Urban Garden Show, gör studiebesök och håller flera workshops. Läs mer här nedan. 

Hemmaodlat på Stockholm Urban Garden Show

När vi fick möjligheten att vara med på Stockholm Urban Garden Show den 8-9 September så kunde vi inte motstå. Det ska bli fantastiskt kul att besöka huvudstaden och träffa alla härliga odlare. Vi demar hydroponik i dagarna två med Nelson Garden och håller även workshops i hydroponisk odling. 
LÄS MER

Lär dig mer om citroner och passionsfrukt

På Botan i Lund kommer det vara fullt med citroner och passionfrukt i slutet av Augusti i växthuset. Vi får en 1 timmes lång guidad tur med start klockan 17.30 den 29 Augusti. Enbart för medlemmar. Anmälan sker till niklas@hemmaodlat.se 

BLI MEDLEM

NYHET: Veckokurs i hydroponisk odling 

Varje torsdag i 6 veckor. 4 Okt - 8 Nov. 18-19.30

För dig som bor nära Malmö erbjuder vi nu igen vår veckokurs i hydroponisk odling. Under 6 veckor får du en perfekt odlingsgrund att stå på. Kursen foksuerar på ätbara växter som går att odla året om oavsett om du bor stort eller smått. Under veckorna bygger vi upp små hydroponiska system och det finns även möjlighet att på onsdagar bygga sitt eget i vår verkstad. Antalet platser är begränsat.   Läs mer och anmäl

Vi har även helgkurser följande datum:
22-23 September
17-18 November

ANMÄL DIG
Föreläsning: Ekologisk hydroponik - Hur du kommer igång 
22 Augusti klockan 18.00 på Hemmaodlat

En föreläsning om ekologisk hydroponik. Hur skiljer det sig från annan hydroponik och vad behöver du göra för att komma igång. Gratis för medlemmar, 100kr för övriga. VI bjuder på fika. Anmäl gärna innan genom att svara på det här mailet.

Föreläsning: Vilka växter passar att odla ihop
19 September klockan 18.00 på Hemmaodlat

En del växter fort, en del långsamt. En del blir stora, andra små. I den här föreläsningen går vi igenom hur du kan kombinera olika växter för att få ut det mesta av din odling. Gratis för medlemmar i Hemmaodlat, 100kr för övriga. Vi bjuder på fika. Anmäl gärna innan genom att svara på det här mailet.


NYA FILMER
På besök hemma hos ordf. Niklas Hjelm som odlar hydroponiskt på balkongen.
Persilja som suttit 9 månader i en Harvy! 

Detta är bara några av de nya filmer som vi har uppe. För att se alla kolla in vår youtube kanal. Vi försöker även svara på frågor du ställer via video nu så om du har en fråga du vill att vi tar upp så maila gärna in det. Det går bra att svara på det här mailet. 
 
OKRA
Pröva odla något nytt!

Okra är en helt klart underskattad grönsak. Den odlas och äts i stora mängder i många länder i Afrika där den ofta återfinns i grytor. Den är även vanlig i det indiska köket. När det tillagas i gryta så  reder den såsen. 

Personligen gillar jag den bäst stekt med lite salt och olja. Smaken påminner om squash fast med mer fast konsistens. Om den bara får värme och sol så är den väldigt lättodlad. Den behöver förodlas som aubergine eller chili. Testa gärna att odla inför nästa säsong. 
Gröna hälsningar 

/ Niklas Hjelm
Ordf. Hemmaodlat
Besöks och postadress
Hemmaodlat
Augustenborgstorget
Malmö 21447
Sweden

Add us to your address book


Vill du inte längre ta emot dessa mail?
Ta bort prenumeration

Email Marketing Powered by Mailchimp