Copy
Si no es visualitza correctament el contigut, feu clic aquí Segueix-nos a:          
 Butlletí de notícies CIT UPC nº 25 Març 2014
 
CENTRES MEMBRES CIT UPC
 

SISTEMA PER AL SEGUIMENT I CONTROL DE LA DEPRESSIÓ
 

La Divisió d'Instrumentació i Bioenginyeria del Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (CREB UPC), participa en el projecte Help4Mood destinat a fer seguiment de la recuperació de les persones que pateixen depressió major. El sistema permet un seguiment detallat i personalitzat dels pacients des de casa, proporcionant als metges informació sobre el seu estat d'ànim i sobre la seva conducta. Els metges, des de l'hospital, poden identificar el progrés o l'aparició d'un nou episodi depressiu, a través d'escales de teràpia cognitiu-conductual. El sistema utilitza sensors no intrusius que faciliten informació sobre l'activitat a casa del pacient i incorpora un agent virtual que interacciona amb l'individu, obtenint dades sobre el seu estat d'ànim. Aquest projecte està coordinat des de l'UEDIN Edinburgh's School of Informatics i està finançat per 7 PM.

 
 

CD6 AL HEALTHCARE & PHOTONICS 2014

El passat 26 de març, el Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6 UPC) va presentar les seves tecnologies sobre sistemes òptics per a la detecció del càncer de pell i els avenços en la nova instrumentació sobre la mesura de la qualitat òptica de la visió, en el marc del  HealthCare & Photonics sobre tecnologies òptiques i fotònica en medicina. Aquest esdeveniment persegueix la generació d’oportunitats de negoci i de projectes en l’àmbit de la salut i les tecnologies fotòniques, definides a les polítiques europees com un dels grans reptes socials i una de les tecnologies habilitadores clau en H2020 respectivament. L’event va ser organitzat pel Secpho, el Clúster de Salut mental de Catalunya, ACCIÓ i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

 
 

ESTUDI DEL SISTEMA DE TRANSPORT AUTOMÀTIC AGVs A ALMIRALL

El centre inLab FIB UPC ha desenvolupat un estudi de simulació, modelització i anàlisi per avaluar la capacitat de la xarxa interna de transport d’Almirall, formada principalment per vehicles guiats automàticament (AGVs). Aquest estudi dóna resposta a les necessitats associades als canvis en els processos productius de la companyia, avaluant diverses propostes de millora en casos de capacitat de transport insuficient. El model avalua diferents logístiques de producció, reduint el risc d’implantació d’una nova logística, així com la possibilitat de treballar en un nou context d’experimentació amb diferents escenaris alternatius.

 
 
Activitats CIT UPC
 

AL JAZEERA ENREGISTRA TECNOLOGIES UPC

Un equip de la cadena Al Jazeera English, amb el periodista Tareq Bazley al capdavant, va visitar CIT UPC, en concret la Divisió de Biomecànica del Centre de Recerca d’Enginyeria Biomèdica (CREB UPC), per enregistrar els resultats de la recerca del projecte desenvolupat per Camper, sobre la determinació dels paràmetres que determinen el confort de les sabates que fabriquen.

 
 

SATELLITE EVENT AL MIHealth FÒRUM

CIT UPC ha programat un Satellite Event dintre del marc del MIHealth Forum se celebrarà a Fira de Barcelona del 21 al 22 de maig.  El día 22 pel matí, CIT UPC, juntament amb els centres membres experts en tecnologies mèdiques, CREB, CD6 i Innotex Center, tindrà lloc el TECHealth Workshop. Les tecnologies i solucions més avançades al servei de les necessitats del pacients, sessió durant la qual es presentaran solucions i tecnologies punteres, a punt per a la seva aplicació i comercialització.

 
 
 
Investigadors CIT UPC
 

Barcelona: Primera capital europea de la Innovació: per què i per a què?

Barcelona acaba de ser reconeguda com a capital europea de la innovació. La ciutat va aconseguir el suport majoritari a la Innovation Convention que es va celebrar a Brussel·les [...] +Veure més
 

 
 
Investigadors CIT UPC
 

CONVOCATÒRIA PREMIS DURAN FARELL

El Consell Social de la UPC, amb la col·laboració de Gas Natural Fenosa, ha convocat la 9ª edició del Premi Duran Farell d’Investigació Tecnològica. La finalitat del premi, biennal i dotat amb 30.000 euros, és incentivar l’excel·lència investigadora, a través del reconeixement de la qualitat d’un treball de recerca en el camp de la tecnologia durant els darrers tres anys. El termini de presentació de les candidatures finalitza el 16 de maig.
 

 
 

INNOVATION UNION SCOREBOARD

La Unió Europea ha publicat l’Innovation Score Board 2014. Segons l’informe, Espanya ha retrocedit del lloc 16 al 17 (de 28 països) malgrat hagi millorat en el seu conjunt, posició que la situa entre els “països moderadament innovadors” (amb indicadors per sota de la mitjana de la UE). Europa en conjunt es recupera tot i que les diferències amb EEUU i Japó continuen essent àmplies. La classificació la lidera Suècia, seguida de Dinamarca, Alemanya y Finlàndia, que són els 4 països que més inverteixen en recerca i innovació.
 

 
 
     
Agenda CIT UPC
 

          

 
 

           

 
 

           

 
 

           

 
 
Agenda CIT UPC
 

ESTUDI EMC D’AUTOBUSOS HÍBRIDS DE BARCELONA

El Grup de Compatibilitat Electromagnètica (GCEM UPC) va realitzar els estudis de compatibilitat electromagnètica de l’autobús híbrid desenvolupat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Amb aquestes unitats es va començar a implantar al 2012 la que s’ha convertit en la xarxa d’autobusos més neta d’Europa des del punt de vista ambiental.
 

 
 
Destaquem
 

NOMENAMENT DEL RESEARCH DIRECTOR DE CA LABS

El Dr. Víctor Muntés, Vicepresident de CA Technologies i fins ara Director de CA Labs Europe, ha estat nomenat Research Director de CA Labs a nivell mundial. CA Labs és el departament de recerca de la multinacional nordamericana CA Technologies, empresa que forma part del NASDAQ i amb seu a Nova York. CA Labs, compta amb un laboratori a la UPC des de 2011, a més d'altres laboratoris al Regne Unit, Estats Units i Austràlia, i va ser resultat de l’estreta col·laboració que durant anys mantenia la companyia amb el grup de recerca DAMA UPC. Víctor Muntés, aleshores professor i investigador de la UPC, va ser el responsable de posar en marxa el projecte.

 
 


 
Política de privacitat