Copy
Jerry Veldhuizen, Freya Wisman en Ilse van den Berk

Uitnodiging

Galerie Wit bij Witteveen #3

Jerry Veldhuizen    Freya Wisman    Ilse van den Berk

28 maart - 27 april 2013

Opening donderdag 28 maart 17:00 - 19:00 uur.

U bent van harte welkom bij de opening van onze derde Amsterdamse expositie,
waarin we sterk contrasterend, maar steeds figuratief, werk van drie pur-sang schilders tonen. 

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag 12:00- 18:00 uur.Jerry Veldhuizen (1973)

De schilderijen van Jerry Veldhuizen vinden hun oorsprong in een fascinatie voor communicatieve, manipulatieve en verhullende processen in het maatschappelijk verkeer. Zijn kleurrijke en ritmische voorstellingen hebben meestal een landschappelijk karakter. Vooral wanneer hij huis vormen schildert neigen ze sterk naar abstract.


Sinds 2006 documenteert en becommentarieert Jerry, bijna dagelijks, op www.basicdonkeyhealthcare.nl zijn werkproces. Tijdens "Wit bij Witteveen #3" zijn drie grote schilderijen te zien, en een aantal kleine werken, uit de reeks "The blast not heard around the world".

Freya Wisman (1978)

Freya Wisman tekent en schildert raadselachtige voorstellingen over vergankelijkheid, dreiging, en relationele aspecten met archetypische beelden van dieren, cartoonfiguren, vliegtuigen, bommen en vissen, en flarden tekst. Na de academie St Joost studeerde ze filosofie aan de Erasmus Universiteit.


Ze exposeerde eerder bij de galeries Wit, Wetering, en Tanya Rumpf. Haar werk was daarnaast te zien bij TENT Rotterdam, op Art Amsterdam, op RAW Art Fair en in de Vishal, en bevindt zich in diverse privé collecties en bij het CBK, Groningen.
 

Ilse van den Berk (1973)

Hoe beïnvloeden we onze omgeving en hoe ervaren we diezelfde omgeving emotioneel? Met die vraag in het achterhoofd zwierf Ilse van den Berk regelmatig rond op verlaten fabrieksterreinen in het Ruhrgebied, en, vooral in de afgelopen vier jaar, in de ongerepte natuur van Finland. Steeds wordt haar werk gekarakteriseerd door subtiele contouren die plotseling kunnen uitpakken in grote kleurvlakken


Haar poëtisch en kwetsbaar aandoende schilderijen lijken intuïtief tot stand gekomen, maar zijn resultaat van een intensieve zoektocht met formele middelen als lijn, kleur en vlakverdeling. Ilse van den Berk studeerde af in de Technische Materiaalwetenschappen aan de TU Delft (2000), en in de Beeldende Kunst (2-dimensionaal) aan de KABK in Den Haag (2006).
Copyright © 2013 Galerie Wit, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp