Copy
KUNST & EDUCATIE
Tentoonstelling 'Riddle of the Burial Grounds'

Wat zijn de verwoestende effecten van radioactiviteit? Hoe zou onze planeet er uitzien in de toekomst, wanneer steeds meer begraafplaatsen van nucleair afval een litteken vormen op het landschap en zijn bewoners? Kunnen we met onze toekomstige aardbewoners communiceren net als voorgaande generaties dat met ons doen; via gedenkstenen, waarschuwingstekens of monumenten?
 
De nieuwe tentoonstelling 'Riddle of the Burial Grounds' bij Extra City Kunsthal biedt een unieke blik door de ogen van hedendaagse internationale kunstenaars op de toekomst van onze planeet en samenleving. De selectie van kunstwerken belicht verschillende aspecten van deze thematiek. Hoe gaan we om met de grondstoffen waarvan we afhankelijk zijn? Wat zijn de effecten van de industriële vervuiling op lange termijn?

De tentoonstelling vraagt geen specifieke achtergrond of voorkennis over hedendaagse kunst en behandelt op een toegankelijke en inspirerende manier een zeer relevant thema.
 
Extra City wil jongeren op een stimulerende en aantrekkelijke manier kennis laten maken met hedendaagse kunst. Bij een bezoek worden hun vragen, interesses en verwondering als uitgangspunt genomen.


Meer informatie en beelden bij de tentoonstelling
MAAK VAN EXTRA CITY JE KLASLOKAAL
Educatief pakket
 
Voor deze tentoonstelling werd een gebruiksklaar educatief pakket ontwikkeld: dit bestaat uit een reeks interactieve en aantrekkelijke steekkaarten met vragen, waarbij de leerlingen op een speelse manier worden uitgenodigd om na te denken over artistieke keuzes van de kunstenaars, onze omgang met de omgeving waarin we wonen en de toekomst van onze planeet. Door te werken in kleinere groepjes wordt het uitwisselen van gedachten, discussiëren en samenwerken gestimuleerd. Achteraf kunnen de kaarten worden overlopen en de ervaringen gedeeld in een gesprek met de hele klas.
Leerkrachten ontvangen een educatief dossier met inhoudelijke duiding bij de steekkaarten en informatie over de vakoverschrijdende eindtermen en ontwikkelingsdoelen van dit pakket.

Prijs: gratis
Data: van 26 maart 2016 tot 17 juli 2016
Doelgroep: jongeren tussen 16 en 18 jaar
Inhoud: leerlingenpakket met steekkaarten en invulbladen, lerarenbundel met informatie omtrent de lesdoelen, de tentoonstelling, de kunstwerken, de kunstenaars en Extra City Kunsthal.
Achtergrond: indien gewenst kunnen docenten als voorbereiding op het klassikaal bezoek deelnemen aan een gratis rondleiding op zondag (op 03.04, 17.04, 01.05, 15.05, 29.05, 12.06, 26.06 en 10.07, telkens om 14:00).
 

Meer informatie en reserveringen
MAAK KENNIS
Rondleiding
 
Ook een klassikale rondleiding met een gids van Extra City is mogelijk. Dit kan eveneens op afspraak buiten de openingsuren.
 
Prijs: 50 euro
Duur: 1 uur
Data: van 26 maart 2016 tot 17 juli 2016
Doelgroep: jongeren tussen 16 en 18 jaar
 
Meer informatie en reserveringen
EEN KUNSTHAL IN ANTWERPEN
Extra City
 

Extra City Kunsthal is een platform voor artistieke productie, presentatie en debat. Extra City’s tentoonstellingsprogramma focust op hedendaagse artistieke ontwikkelingen in België en het buitenland, met aandacht voor historische elementen die relevant zijn voor de beeldvorming van vandaag.

Meer informatie
Volg ons op Facebook
www.extracity.org
EXTRA CITY KUNSTHAL

Eikelstraat 31, 2600 Antwerpen | +32 (0)3 677 1655 | info@extracity.org www.extracity.org

Open woe - zon 13:00 - 18:00 (tijdens tentoonstellingsperioden)

Extra City Kunsthal geniet de steun van de Vlaamse Gemeenschap | Stad Antwerpen | H-ARTUnsubscribe    I would like to adapt my contact information