Copy
Hej! Här kommer Roslagens Scoutdistrikts nyhetsbrev. Du får det för att du är registrerad i medlemsregistret Scoutnet och är över 15 år eller på annat sätt uttryckt intresse för vår verksamhet.

Nyheter

Vildmarksmässan 2013
På 2013 års mässa kommer vi att presentera scouting i Stockholmsregionen. Alla Stockholmsdistrikten tillsammans med Vässarö, Radioscouterna och Scoutvaror kommer att ge våra besökare en fantastisk upplevelse! Vår kommer att ha en levande monter, byggd av naturmaterial. Vilket skall spegla den verklighet som vi verkar i. Vi kommer att visa upp så många valda delar vi kan av det roliga och utvecklande vi gör i Scouterna. I montern kommer vi att låta besökarna få ta del av en massa spännande aktiviteter, för att väcka deras intresse av att gå med i scouterna. Montern kommer att bemannas av Scouter i olika åldrar från de yngsta och uppåt. Vi har ingen avbytarbänk! Vill ni vara med och/eller vid eventuella frågor, kontakta Mica Nordström på 076/3284329 eller maila mica@sodertorn.ssf.scout.se


Funkisar sökes till Demokratijamboreen!
Är du mellan 16-25 år och intresserad av att komma på höstens häftigaste demokratimöte, Demokratijamboree? Då kan du delta som funkis! Som funkis förväntas du arbeta under vissa delar av Demokratijamboreen men i övrigt kan du delta fullt ut i arrangemanget. Vi behöver hjälp med lättare uppgifter, allt från att checka in folk till att ställa i ordning lokalerna. Du betalar 200 kr och får då lunch och middag, deltagande på alla aktiviteter samt golvförläggning. Anmäl dig genom att mejla: demokratijamboree@scout.se.


Delegationsmöte för Roslagen
Scoutstämman eller demokratijamboreen kommer bli häftigt och stort och något alldeles nytt! Flera av Roslagens kårernas ombud har aldrig tidigare varit delegater på nationell stämma och behöver kanske få lite hjälp i förberedelser innan för att stämman ska bli så bra som möjligt. Och vi som varit delegater tidigare kan komma med tips och trix hur man gör en stämma på bästa sätt. Därför vill i distriktsstyrelsen med denna kväll hjälpa er alla så att ni får ut det bästa och mesta av demokratijamboreen!
Läs mer här -->


Arrangemang

Nu är det dags för årets mysiga Lussevaka!
Den 15 december kl. 18:00 till den 16 december kl. 11:00 i Holken (Sollentuna Södra Scoutkår)
Läs mer här -->


Lek dig klokare och gladare med Scouterna!
Den 5 december anordnar Roslagens scoutdistrikt en lekträff för alla ledare som är sugna på att ha roligt, lära sig något nytt och bli lekinspirerade. Att ha roligt och att utmana sig själv är en stor del i att vara scout och förhoppningen med kvällen är att vi alla ska lära oss något nytt som vi kan använda i vårt arbete på kåren. Vi ses i Roslags näsbys scoutlokal klockan 19. Vi bjuder på fika. Ta gärna med inneskor, golvet är kallt. Anmäl dig på mejl till elin.wikander@gmail.com, senast den 3 december.

Utbildning

Bli inspirerad på utbildningsträff!
Måndagen den 12 november är det dags för terminens utbildningsträff. Vi träffas 18.30-21.00 på Sensus, Medborgarplatsen. Alla utbildningsintresserade scouter är välkomna, både du som på jobbar med eller är intresserade av att börja jobba med utbildningar i kårer eller distrikt. Vi ägnar kvällen åt att diskutera bland annat utbildningskalendern för våren, hur man kan jobba med utbildningar i kåren och hur vi rekryterar bra kursteam. Förhoppningen är att det ska bli en kväll där vi alla kan knyta nya kontakter och bli inspirerade av varandra. Anmäl dig senast imorgon fredag, den 9 november, till rus@scoutkansliet.se. Vi bjuder på fika!


Vilka utbildningar vill du gå i vår?
Nu börjar det bli dags att planera vårens utbildningar i Stockholmsregionen. Vi i RUS jobbar med att ta fram en utbildningskalender som erbjuder många olika utbildningar, både scoutledarutbildningar och roliga intresseutbildningar. För att vi ska kunna ta fram ett så bra utbud som möjligt så önskar vi din hjälp. Mejla och berätta vilken kurs du vill gå eller hålla så ska vi göra allt vi kan för att planera för det. Vi nås bäst via mejl på: rus@scoutkansliet.se.


Äventyr för äventyrarscouter på jullovet!
Den 1-6 januari går Ledarutbildning patrull på Gilwell. Det är en upplevelseutbildning, för scouter som har varit äventyrarscout i minst ett år. Det är ett tillfälle för möten med nya kompisar, utmaningar, ledarskapsträning, lek, friluftsliv på en helt ny nivå och mycket mer. Det är en populär utbildning, så anmäl redan idag!
Läs mer här -->

Upplev Ledarutbildning Bas
Helgen 25-27 januari är det dags för Ledarutbildning Bas. En kurs som i vanliga fall är nio timmar lång ger vi nästan tre gånger så mycket tid. Detta gör vi för att kunna lägga mer tid på reflektion, erfarenhetsutbyte och äventyr. Kursen är för dig som varit scout ett tag men som vill utveckla ditt ledarskap för att kunna bli delaktig i ett ledarteam.
Läs mer här -->