Copy
Hej! Här kommer Roslagens nyhetsbrev. Du får det för att du är registrerad i medlemsregistret Scoutnet och är över 15 år eller på annat sätt uttryckt intresse för vår verksamhet. 

Nyhetsbrev september

Innehåll

Nyheter
1. Tjäna pengar på Lidingöloppet!
2. Låna rekryteringsmaterial
3. Rekrytera för mångfald
4. Vi söker nytt förråd!
6. Samarbete mellan kårerna och distriktet inför Demokratijamboree
7. Distriktsstämma
8. Vill du vara funktionär?
9. Kårpeng
 
Arrangemang
10. Lägr1 - Vill man så kan man, kan man så gör man
11. Ting 2012!
12. RM i Nattorientering
13. HHiSS 2012
14. Scouternas Natt och Kruthornet
15. Utmanare i hela regionen hälsas välkomna till Ris & Röj på Vässarö 28/10-4/11!
16. Ska ni arrangera en klassresa?
17. Varför inte kårplanera på Vässarö!
18. Vi söker ledare till Frilufts och seglarläger sommaren 2013
19. Sök jobb på vårens lägerskola Vässarö!
 
Utbildning
20. SjöLU
21. SLUG Upplevelse
22. Sjukvård HT 2012
23. En kursspäckad höst!
24. Kursledarträff
25. KUL-Träff!
26. Passa på att anmäla dig till TG tresteg!
 

Följ oss på Facebook och Twitter
     

Nyheter

1. Tjäna pengar på Lidingöloppet!
Den 29 september är det åter dags för detta stora lopp. Sedan ett par år svarar NORRA LIDINGÖ SJÖSCOUTKÅR för hanteringen av överdagskläderna och arrangörerna är väldigt nöjda med vårt arbete. Nu behöver vi hjälp från fler scoutkårer. Vi erbjuder 50 kr per mantimme, som utbetalas till medverkande kår. Grupper med minst 5 - 10 personer önskas. Intresserade kontaktar snarast och senast den 15 september Rolf SNACK Schnackenburg (schnackenburg@telia.com eller 073 - 0200 852)

2. Låna rekryteringsmaterial

När kåren ska rekrytera så behöver man synas! På Kansliet kan man låna material så som beachflaggor och affisher, man kan även få hjälp med att ta fram eget material samt kopiering utav egna flygblad eller affisher (A3).*
Läs mer här -->

3. Rekrytera för mångfald
Behöver du en folder om scouterna på många olika språk, då kan du sluta leta för du kan hämta hem den genom att klicka här!


4. Vi söker nytt förråd!
Om du har tips på ett förråd som står ledigt kontakta roslagen@scoutkansliet.se

5. Rådslag om regionens utveckling
I och med den nya strukturen i Scouterna pågår en diskussion mellan stockholmsdistrikten om hur vi kan samarbeta i framtiden och hur det samarbetet kan se ut organisatoriskt. I juni hade vi en träff för att diskutera dessa frågor, då efterlystes fler liknande träffar och distrikten har därför bestämt att genomföra ytterligare ett rådslag. Boka den 19 september.
Läs mer här -->


6. Samarbete mellan kårerna och distriktet inför Demokratijamboree
På Scouternas stämma i höst har varje kår ett eller flera ombud att skicka. Det är ett unikt tillfälle att påverka inom Scouterna kring hur den nya organisationen ska se ut. Känner ni i kåren att ni inte har möjlighet att fylla alla eller delar av era mandat finns möjlighet att delegera de besluten till distrikten. Vi hoppas att så många som möjligt kan åka på stämman och hjälper gärna till att fylla så många mandat som möjligt. Vi från distriktets sida planerar också en delegationsträff för alla ombud som vill. Det är en träff för att tillsammans diskutera de olika frågorna som kommer tas upp på stämman. Boka den 8 november!

7. Distriktsstämma
Det är återigen dags för stämma i distriktet, den 21 oktober. I år håller vi till i Österåker.
Läs mer här -->


8. Vill du vara funktionär?
Du som tycker om tävlingar såsom Scouternas Natt och Kruthornet, men inte är med i någon tävlande patrull är välkommen att deltaga som kontrollant. Kontrollerna är förberedda men kontrollanter behövs! För mer information och intresseanmälan, kontakta Leif: leifengman42@hotmail.com.

9. Kårpeng
Du vet väl att Roslagens scoutdistrit har avsatt 10 000 kr som kan delas ut till kårer som skickar ledare på Treklöver Gilwell eller andra utbildningar på högre nivå, eller till kårer som genomför kårgemensamma arrangemang.
Läs mer här -->

Arrangemang

10. Lägr1 - Vill man så kan man, kan man så gör man
Den 3-10 augusti 2013 samlas över tusen utmanar- och roverscouter på Lysestrand på den svenska västkusten för att undersöka vad som egentligen är möjligt på scoutläger. Vi tror att inget är för galet för att platsa som programaktivitet på Lägr1. Därför har alla redan nu möjlighet att påverka vad programmet ska handla om. Vad är bättre än ett program för deltagare skapat av deltagare?  På Lägr1 är allt möjligt. Om du vill det.
Läs mer här -->


11. Ting 2012!
Ting 2012 är din chans som utmanarscout att påverka vilka som kommer sitta i AU:t och vad de ska göra under året! Dessutom kommer det finnas massor av roliga aktiviteter och kurser, samt tid att hänga med alla kompisar.
Ting tar plats på Vässarö under helgen 14-16 september, och priset är 420 kronor.
Läs mer här -->

12. RM i Nattorientering
Nattorientering är en trevlig sport som kräver noggrannhet, kartkunskap, skogsvana och en liten smula kondition. På uppdrag av Roslagens scoutdistrikt anordnar Waxholms Orienteringsklubb RM i nattorientering. Utöver en fantastiskt upplevelse i mörka höstskogar får du testa orientering på det sätt som eliten bedriver den. Vi använder samma tekniska utrustning som man har på SM och VM tävlingar vilket bland annat betyder elektronisk stämpling och resultat direkt efter målgång.
Läs mer här -->


13. HHiSS 2012
Hajken Hajken i Staden Staden eller HHiSS, Södertörns scoutdistrikt stora tävling för Utmanar- och Roverscouter av stapeln i Stockholm innerstad! En tävling som inte bara är kul utan också flyttar traditionell scouting till mer befolkade trakter för att visa upp den för allmänheten. Tävlingen innehåller både klurigheter och traditionella scouttekniker och lördagens tävlingsbana är förlagd till norra delen av innerstaden medan söndagens är förlagd på Södermalm. Övernattningen däremellan sker på Djurgården, vid Manilla skolan dit lagen själva tar med sig tält eller vindskydd.
Läs mer här -->


14. Scouternas Natt och Kruthornet
29-30 september går Kruthornet och Scouternas Natt i Lida. I år samkör vi våra tävlingar i regionen under helgen och vi utlovar många roliga utmanande kontroller under helgen.
Läs mer här -->


15. Utmanare i hela regionen hälsas välkomna till Ris & Röj på Vässarö 28/10-4/11!
Under terminerna erbjuds Utmanare att tillbringa höstlovet på Vässarö. Vi röjer på dagarna och myser på kvällarna. Röjja ris, elda, måla och annat skoj ligger på arbetslistan. Kanske är det någon som har lust och hålla en kurs eller två i något spännande. Traktorkurs brukar vara populärt... vänskapsband.. bakning och annat skoj. Tillsammans lagar vi maten och fixar allt kring allt. För detta får man betala en del av vår kostnad för mat och husrum - 80 kr/ dygn. Ni väljer själva hur många dygn ni vill vara ute. Varmt välkomna!
Läs mer här -->

16. Ska ni arrangera en klassresa?
Du vet väl att klassen får 10% rabatt på klassresa till Vässarö eftersom du är scout. Det finns platser kvar i höst och det är hög tid att lägga en bokning för säsongen 2013. Läs mer om Äventyret Vässarö på www.aventyretvassaro.se eller kontakta Sanna Bergström direkt som ansvarar för bokningar, sannah@scoutkansliet.se 070-755 64 65.


17. Varför inte kårplanera på Vässarö!
Passa på och samla gänget och gör er kårplanering på Vässarö. Vi ser till att ni har det bra under planeringen med gott fika och god mat. Vässarö är öppet fram till 7 oktober för bokningar. Bokning kan göras direkt hos Vässarö sannah@scoutkansliet.se eller 0173-371 19


18. Vi söker ledare till Frilufts och seglarläger sommaren 2013
Frilufts- och Seglarläger riktar sig till 10-13 åringar och betyder i allmänhet en mängd saker, till exempel fin natur, rent (och kallt) vatten, god mat, nya kamrater, fin stämning och äventyr. Ni bor i tält och äter i matsalen. Brukar vara en vecka full med bus och upptåg blandat i en salig röra. Antalet deltagare baseras på hur många ledare ni blir och om ni har tidigare erfarenhet av läger på Vässarö! När du har hittat ett gäng kompisar som vill köra lägret med dig - kontakta Sannah så försöker vi hitta en period som passar ert schema nästa sommar. Varmt välkommen med ansökan! sannah@scoutkansliet.se 070-755 64 65.

19. Sök jobb på vårens lägerskola Vässarö!
Tycker du om Vässarö lite extra och tycker du om att jobba med barn - då ska du söka till vårens lägerskola.  
Ett avlönat arbete som sker under 5-6 veckor. Vi tar emot skolklasser med öppna armar och visar upp Vässarö från dess bästa sida. Tillsammans med ett tio-tal arbetskamrater kör vi fullt ös och har roligt från morgon till kväll. Du bör vara minst 18 år för att söka jobbet. Det är bra om du har varit på Vässarö tidigare och kanske jobbat som funktionär. Ansökan på sannah@scoutkansliet.se bifoga gärna ev cv.

Utbildning

20. SjöLU
På SjöLU-kursen lär man sig hur man skapar bra sjöprogram. Man får prova på praktiska programpass under en helg varvat med diskussioner om säkerhet, ansvar och annat värt att veta för sjöscoutledare. Du kommer att träffa likasinnade att byta idéer med och ofta kommer deltagare från olika landsändar till kursen.
Läs mer här -->


21. SLUG Upplevelse
Höstens SLUG fokuserar på gruppens dynamik, lagets sammanhållning, samarbete och ledarskap. Ni kommer få lösa uppgifter och problem som svetsar samman laget på ett kreativt och livfullt sätt. Bered er på en inspirationsrik, rolig och framförallt en utmanande helg tillsammans! Anmäl er nu så ses vi!
Läs mer här -->


22. Sjukvård HT 2012
 kurs som ger dig bra kunskap i att ge första hjälpen till den som råkat ut för en olycka eller ett sjukdomstillstånd. Kursen är uppdelad på tre delar: Grund: Det som varje scoutledare ska kunna, första förband, framstuga sidoläge etc. Fortsättning: Påbyggnad med bl.a. lägesbedömning, spjäla, allergier, svårare blödningar mm. HLR: En komplett utbildning i Hjärt-Lung-Räddning.
Läs mer här -->

23. En kursspäckad höst!
Hösten är äntligen här och scoutverksamheten dra igång igen. Vi i RUS hoppas att det här är hösten som ännu fler ledare och scouter går kurs och ännu fler kursintresserade kommer på våra träffar. Vi har planerat en termin fullspäckad av intressanta kurser och träffar, kika på kalendariet och anmäl dig och dina scoutkollegor idag!
Läs mer här -->


24. Kursledarträff
Vi bjuder in till en inspirerande och rolig kväll där du kan träffa oss i RUS (som jobbar med utbildning i regionen) och andra kursledare i regionen. Träffen riktar sig främst till dig som är, har varit eller vill bli kursledare men alla som är intresserade av utbildning är välkomna! Vi bjuder givetvis på fika.

Läs mer här -->

25. KUL-Träff!
Nu är det dags igen för den KUL-igaste kvällen på terminen! Den 12 november träffas vi för att disktuera utbildning och vad som händer. Alla som är intresserade av utbildning är välkomna och vi bjuder givetvis på fika.
Läs mer här -->


26. Passa på att anmäla dig till TG tresteg!
I höst börjar en ny omgång av ledarutbildningen Treklöver-Gilwell, den går under tre helger och är en kurs som utvecklar och utmanar ditt ledarskap. Passa på att anmäl dig, det finns platser kvar och det kostar nu endast 3000 kronor. Anmälan senast den 10 september.

Scoutkansliet
Fridhemsgatan 8, 112 40 Stockholm 

Webb: www.scoutkansliet.se
E-post: info@scoutkansliet.se

Telefon: 08-652 05 10
Nyhetsbrevet berättar om vad som är på gång i Roslagens Scoutdistrikt och skickas ut i slutet varje månad. Roslagens Scoutdistrikt samarbetar med nyhetstjänsten MailChimp för att skicka ut nyhetsbrevet.