Copy

Läs nyehtsbrevet i din webläsare

Gör världen bättre – med Scouternas nya material om samhällsengagemang

Nu släpper Scouterna sitt nya material om samhällsengagemang. Med inspiration, tips och aktiviteter ska det bli lättare för scoutkårer och scoutavdelningar att arbeta med att göra världen bättre.
Materialet är en digital presentation, en hemsida, som anpassar sig till både mobil, läsplattor och datorn. Scoutledarna kan bära med sig tipsen om samhällsengagemang i fickan, helt enkelt.
Läs mer här -->

Vildmarksmässan 2013

På 2013 års mässa kommer vi att presentera scouting i Stockholmsregionen. Alla Stockholmsdistrikten tillsammans med Vässarö, Radioscouterna och Scoutvaror kommer att ge våra besökare en fantastisk upplevelse! Vår kommer att ha en levande monter, byggd av naturmaterial. Vilket skall spegla den verklighet som vi verkar i. Vi kommer att visa upp så många valda delar vi kan av det roliga och utvecklande vi gör i Scouterna. I montern kommer vi att låta besökarna få ta del av en massa spännande aktiviteter, för att väcka deras intresse av att gå med i scouterna. Montern kommer att bemannas av Scouter i olika åldrar från de yngsta och uppåt. Vill ni vara med och/eller vid eventuella frågor, kontakta Mica Nordström på 076/3284329 eller maila mica@sodertorn.ssf.scout.se

Knopkväll

Att förtöja båten med knopar som håller är viktigt att kunna, nu när seglingssäsongen drar igång. Vi går också igenom de vanliga knoparna, och om intresse finns tagling, dekorationsknopar och annan sjömaning. Dessa kvällar riktar sig till alla som vill känna sig trygga med att lära ut knopar och göra knop-övningar roliga och meningsfulla. 7 & 19 mars på Kansliet. Kostnad 50 kr per kväll.

Scouttåget

Scouttåget är en chans för dig som är scoutledare och verksam inom kåren att ta del av det stöd som Scouterna erbjuder inom program, kommunikation, utbildning, arrangemang och förenkling av kårarbetet. Scouttåget kommer till Stockholm den 10 februari. Läs mer och anmäl dig här! 

Utbildningsträff

Den 26 mars bjuder vi in till en utbildningsträff för alla utbildningsintresserade i regionen. Vi välkomnar alla som är intresserade av scoututbildningar. Har du frågor eller vill anmäla dig, mejla till rus@scoutkansliet.se.

Gröna Spåret - Ett spännande äventyr!

Gröna Spåret är idag en unik vandringshajk fylld med härliga  upplevelser och inspiration. Upplägget gör att du snabbt hittar gemenskap i din patrull. Innehållet och platserna är näst intill identiska som det var första spåret 1967. Hajken ger dig en traditionsfylld vandring med stämningsfulla ceremonier och är uppbyggd på friluftsliv, patrullsystem och learning by doing. För att ditt Gröna Spår ska bli så spännande som möjligt väljer vi som gått spåret att inte säga något om innehållet. Hur ditt spår blir påverkar du själv, vi ger dig ramarna. För mer infornation kontakta kansliet.


Scouternas Dag/Roslagens Dag 2013

 I år är det ett gemensamt arrangemang för hela regionen den 4 maj på Gärdet inne i Stockholm. Distrikten har delat upp arbetet mellan sig och ansvaret för upptäckarbanan föll på oss i Roslagen. Nu söker vi alltså kårer som kan hjälpa till att ta fram 6 kontroller till upptäckarbanan, ni behöver däremot inte ansvara för att fixa kontrollanter för att täcka kontrollen. Du får gärna mejla eller ringa mig och tacka ja till en kontroll. Glöm inte att ange kontaktperson! Leifengman42@hotmail.com eller 0708- 28 53 08
Hälsningar Leif Engman, arrangemangsansvarig

KO-middag

Den 20 mars bjuder distriktsstyrelsen in till kårordförandemiddag. Då hoppas vi få träffa ordföranden eller någon annan representant från kåren! Vi bjuder på middag och intressanta diskussioner. Preliminär plats är Roslags näsbys scoutlokal i Täby. För frågor och anmälan hör av dig till roslagensordforande@scoutkansliet.se.
 

Dags för ekonomistämma

Den 15 april är det dags för årets ekonomiska distriktsstämma. I år kommer vi vara i Vallentuna. Mer information kommer på hemsida och i inbjudningar till kårerna.
 

Roslagens AU behöver vuxenstöd

I Roslagen finns ett engagerat och aktivt utmanarscoutAU, vad de däremot saknar är en eller två vuxna att stötta dem i deras arbete. Är du sugen på att ta dig an utmaningen att vägleda, stötta och inspirera en grupp utmanarscouter i deras arbete att skapa roliga arrangemang och hajker för andra utmanare i Roslagen och övriga Stockholmsregionen? Hör då av dig till: roslagensordforande@scoutkansliet.se.
 

En vår full av spännande utbildningar

Att gå utbildning är ett sätt för dig som scout eller scoutledare att utmanas, utvecklas och nätverka. Genom att gå utbildning lär du dig mer om dig själv och får både ny energi och nya verktyg i ditt scoutledarskap. I vår finns en mängd olika utbildningar att ta del av, de riktar sig till allt från utmanarscouter till ledare med en lång scoutkarriär i bagaget. Du kan till exempel ta med ditt utmanarlag på SLUG, gå en kvällskurs i Anpassat ledarskap, gå en knoputbildning eller matlagningskurs, eller ledarutbildning Scout. Läs mer och se hela vårens kurskalender på http://ssf.scout.se/rusis.
 

Gå Blå hajk i sommar!

Just nu känns sommaren långt borta, men just därför är det dags att börja planera in häftiga scoutäventyr för sommaren. Blå Hajken är en utmaning för scouter där friluftsliv, patrullen och äventyr är viktiga delar. Det finns två Blå Hajken; Jägarna och Forsfararna. Jägarna håller till i de jämtländska fjällen och vandrar över vidder och vadar genom fjällbäckar. Forsfararna far söderut och vandrar i de värmländska skogarna samt bygger flottar som används som färdmedel under hajken. Sista anmälningsdag 17 mars.
Läs mer här -->